10 gustări sănătoase care combat grăsimile

10 gustări sănătoase care combat grăsimile
Nutriţioniştii spun că următoarele 10 gustări vă scapă şi de foame şi de kilogramele în plus.

Experţii în nutriţie spun că următoarele 10 gustări vă pot scăpa şi de kilogramele în plus şi de foame.

1. Batoanele de cereale
Prima gustare perfectă, din seria celor 10, o reprezintă batoanele de cereale. Potrivit nutriţioniştilor, batoanele dau senzaţia de saţietate, aduc aportul necesar de nutrienţi şi luptă împotriva grăsimilor. Un baton are maximum 140 de calorii.

2. Mazărea şi porumbul congelate
Deşi pare surprinzător, legumele congelate au adesea un gust mai bun, deoarece îşi păstrează aroma lor mai dulce.
O jumătate de ceaşcă de mazăre conţine 55 de calorii ţi 3 g de fibre, iar aceeaşi cantitate de porumb conţine 72 de calorii, cu 2 g de fibre. Combinaţia bogată în fibre şi săracă în calorii, se traduce prin saţietate şi pentru că sunt congelate sunt mai interesante. Puteţi folosi acelaşi truc cu fructele.

3. Iaurtul
Iaurtul simplu, fără adaos de zaharuri, conţine suficient calciu cât să vă facă să pierdeţi kilogramele în plus. În plus, proteinele şi fibrele conţinute în doar 100 de calorii, vă ajută să vă potoliţi foamea şi să daţi jos grăsimea.

4. Fructe

Un studiu din 2003 din Brazilia a constatat că trei mere pe zi pot stopa creşterea în greutate. Cel mai bun mod de a pierde în greutate este de a creşte consumul de fructe şi legume şi de a scădea volumul şi densitatea calorica, spun experţii. Un desert compus dintr-un măr feliat, presărat cu nuci sau migdale şi miere, nu depăşeşte 100 de calorii.

5. Ovăz expandat
Nutriţioniştii cred că ovăzul expandat, dar şi celelalte cereale expandate vă pot scăpa de caloriile în plus. Ovăzul expandat sau făina de ovăz, spre exemplu, potrivit studiilor, conţin mai multe fibre decât oricare altă cereală.

6. Chips-urile din soia
Proteinele din soia, potrivit unui studiu recent publicat în Statele Unite ale Americii (SUA), nu numai că facilitează pierderea în greutate, dar, de asemenea, contribuie la asigurarea că greutatea pierdută este grăsime, decât masă musculară. Compuşii chimici din soia inhibă enzima care facilitează depozitarea gărsimilor, potrivit lui Paul Cooke, cercetător al Universităţii din Illinois. Un pachet de chips-uri din soia conţine aproximativ 100 de calorii.

7. Guma de mestecat
Nutriţioniştii spun că înainte de a opta pentru o gustare, ar trebui să vă daţi seama dacă, într-adevăr, simţiţi foame. Dacă nu, o gumă vă poate scoate din impas. James Levine, cercetător la Clinica Mayo (SUA) a măsurat energia arsă de mestecat şi a constatat că doar deplasarea maxilarului de în sus în jos poate arde aproximativ 11 de calorii în plus pe oră, ceea ce se traduce printr-o jumătate de kilogram pierdută într-un an!

8. Sucurile naturale congelate
Îngheţatele din sucuri naturale vă pot aduce aportul de vitamine şi nutrienţi necesari pentru o gustare. Fresh-urile transformate în îngheţate vă pot da un plus de energie necesară când organismul simte „foamea".

9. Cerealele cu scorţişoară
Nutriţioniştii cred că scorţişoara presărată peste cereale arde mai repede kilogramele, pentru că pune sângele în funcţiune. O ceaşcă de cereale cu scorţişoară e o sursă bogată de fibre şi are doar 100 de calorii!

10. Lemn - dulce
Planta Lemn-dulce sau răculeţ este cea care dă gustul tuturor dulciurilor. Potrivit studiilor, capsulele cu Lemn - dulce reduc apetitul.

 

Comenteaza