10 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

10 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

În timpul sezonului rece, pielea noastră se confruntă cu provocări suplimentare, cum ar fi vântul aspru, aerul uscat și temperaturile scăzute. Aceste condiții pot avea un impact negativ pentru sănătatea și aspectul pielii. Epiderma devine uscată, aspră, deshidratată și foarte sensibilă la factorii agresivi ai mediului. Din acest motiv, pielea necesită o îngrijire specială și folosirea unor produse cosmetice cu funcții de hidratare și hrănire intensă. Dacă dorești să-ți menții pielea frumoasă și sănătoasă în sezonul rece, iată cele 10 sfaturi utile de îngrijire a epidermei pentru timpul răcoros!

1. Hidratare intensivă

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru îngrijirea pielii este hidratarea profundă și menținerea echilibrului hidrolipidic optim! Folosește o cremă sau o loțiune cu proprietăți puternice de hidratare, bogată în ingrediente active și non-comedogenică pentru a păstra pielea catifelată, mătăsoasă, moale și elastică. 

2. Evitarea băilor fierbinți!

Renunță la dușul cu apă fierbinte și la săpunurile agresive care pot usca pielea. Apa fierbinte distruge bariera lipidică a pielii, care reține umiditatea. Cel mai eficient și sigur este să optezi pentru apa caldă și produse de curățare blânde, fără parfumuri sau alcool și să reduci timpul de contact cu apa. Pentru un efect de încălzire îți pot fi de folos uleiurile esențiale pe care le poți dizolva cu o cantitate foarte mică de miere și turna în cada cu apă caldă pentru o baie relaxantă și plăcută.

3. Exfoliere moderată

Consideri că procesul de exfoliere a pielii în perioada rece va stimula vulnerabilitatea și sensibilitatea acesteia? Este incorect! Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, permițând produselor de îngrijire să pătrundă mai bine în straturile profunde ale acesteia. Dacă simți o senzație ușoară de deshidratare a epidermei, atunci probabil că este datorată unui strat de celule moarte care pot fi înlăturate printr-o procedură delicată de exfoliere. Folosește un peeling delicat o dată pe săptămână pentru a-ți menține pielea strălucitoare.

4. Produse cu protecție solară 

Chiar și în sezonul rece, soarele poate cauza daune pielii, mai ales dacă ești supusă la pigmentare. Din acest motiv, se recomandă folosirea cremelor cu protecție solară cu un factor SPF adecvat, mai ales în zilele însorite. La fel de apreciată este utilizarea fondului de ten, deoarece asigură o barieră de protecție a tenului împotriva factorilor agresivi.

5. Îngrijire specială pentru pielea din jurul ochilor

Zona din jurul ochilor este cea mai delicată, sensibilă și supusă adesea la soare, vânt rece și aspru, conducând la deteriorarea și iritarea epidermei. Cel mai adesea, în perioada friguroasă a anului, pielea este afectată în mod direct de influențele agresive ale mediului și are de suferit schimbări majore, privind sensibilitatea, uscăciunea și apariția ridurilor și a liniilor fine. Ca soluție optimă pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor este utilizarea cremelor cu proprietăți de hidratare intensă și protecție solară cu un SPF eficient. Astfel de produse le poți procura pe pagina magazinului online Makeup.ro, care îți pune la dispoziție o gamă largă și diversificată de produse de îngrijire prevăzute pentru diverse destinații și scopuri.

6. Ulei de macadamia

Uleiul de macadamia este unic și special datorită conținutului său ridicat de acid palmitoleic. De ce este recomandată utilizarea extractului de macadamia în rutina pentru îngrijirea pielii în sezonul rece? Uleiul de macadamia este asemănător sebumului produs de epidermă, care are ca scop de bază protejarea pielii împotriva uscăciunii, descuamării și apariției ridurilor. Uleiul este un emolient excelent, fiind potrivit pentru pielea uscată și matură. 

7. Îngrijire specială pentru mâini și buze

Mâinile și buzele se confruntă frecvent cu frigul și aerul aspru și uscat al sezonului rece, provocând iritarea și deshidratarea pielii. Acum este momentul potrivit pentru utilizarea unui balsam de buze și a unei creme de mâini cu efect puternic hidratant, pentru menținerea pielii moi, catifelate și netede.

8. Umidificator de aer

Aerul uscat din interiorul încăperilor poate conduce direct la uscarea și sensibilitatea pielii. Astfel, folosirea unui umidificator în cameră poate ajuta la menținerea umidității optime, ceea ce este benefic pentru piele.

9. Regim alimentar sănătos

O dietă echilibrată, bogată în vitamine și antioxidanți, poate susține nu doar sănătatea pielii, ci și frumusețea și strălucirea acesteia. Consumă cât mai multe fructe, legume și alimente bogate în acizi grași și omega-3 pentru a obține nutrienții esențiali.

10. Un somn echilibrat

O modalitate excelentă de a combate influența factorilor agresivi de mediu asupra pielii este să adaugi o oră de somn suplimentară la rutina ta. În perioada rece se recomandă un somn suficient și complet de cel puțin 8 ore pentru beneficierea unei epiderme sănătoase, deoarece în acest timp are loc procesul de regenerare a celulelor pielii. 

Urmează aceste sfaturi utile și personalizează-ți rutina de îngrijire a pielii pentru a face față nevoilor specifice ale acesteia în sezonul rece. Doar păstrând hidratarea și protecția la nivelul maxim, vei beneficia de o piele minunată și sănătoasă pe tot parcursul perioadei reci.

Comenteaza