4 pași pe care să-i urmezi când vrei să-ți pui televizorul pe perete

4 pași pe care să-i urmezi când vrei să-ți pui televizorul pe perete

Ți-ai cumpărat un televizor nou și vrei să-l montezi pe perete? E foarte simplu. Totul începe prin comandarea unui suport.

Odată ce ai primit suportul, instalează suporturile pe tv pentru a verifica dacă se potrivesc. Aproape toate aparatele au patru orificii de montare, dispuse într-un model VESA standard. Numele înseamnă Video Electronics Standards Association. Asta înseamnă că orice suport pentru tv pe care îl cumperi ar trebui să funcționeze, atâta timp cât este evaluat pentru dimensiunea dispozitivului tău. Odată ce suporturile sunt atașate, e sugerat să măsori de la partea de jos a tv-ului până la partea de jos a plăcii de perete. Cunoașterea acestei distanțe te va ajuta să instalezi suportul astfel încât aparatul să fie la înălțimea potrivită odată ce este pe perete.

Iată 4 pași pe care să îi urmezi pentru a fi sigur că faci montarea corect.

1. Localizează spațiul perfect pentru găurile din perete

Să presupunem că montezi hardware-ul pe un perete cu șuruburi. Primul pas în instalare este să aduni câteva instrumente. Acestea includ:

• dibluri;

• o nivelă;

• un burghiu și burghie de dimensiuni adecvate;

• puțină bandă adezivă;

• un set de prize;

• o riglă sau o bandă de măsurare poate fi, de asemenea, la îndemână.

Odată ce ai determinat cel mai bun loc în care să montezi tv-ul, un șablon te poate ajuta să poziționezi orificiile de montare.

Vei dori să înșurubezi suportul în dibluri de perete pentru cea mai sigură instalare. Marchează locul în care vrei să introduci fiecare diblu cu un creion sau o bucată de bandă adezivă. Unele suporturi de perete pentru TV se atașează cu mai multe șuruburi, altele necesită mai puține bucăți. E de preferat să găsești un suport care folosește mai multe șuruburi pentru fixare, deoarece garantează o prindere mai bună și durabilă.

Pentru cea mai sigură atașare, șurubul trebuie să fie bine centrat în diblu. Apoi, utilizează o linie dreaptă sau un etalon, plus un nivel vertical, pentru a marca locul următorului șurub mai sus pe perete. De asemenea, poți căuta ca tv-ul să fie montat aproape de o priză de curent, deoarece nu toate seturile au cabluri foarte lungi sau poate pur și simplu nu ți se pare estetic să atârne cabluri peste tot prin casa ta.

2. Marchează locul în care urmează să dai găurile

Odată ce ai găsit locul ideal pentru găuri, este timpul să marchezi punctele pentru a da găuri pentru șuruburile de montare sau șuruburile de fixare. Găurile vor facilita introducerea șuruburilor în dibluri fără a sparge peretele.

Multe suporturi vin cu un șablon pe care îl poți folosi pentru a asigura poziția corectă a găurilor de montare. Dacă utilizezi suportul în sine ca ghid, probabil că vei dori ca un partener să îl țină pe perete. În orice caz, ar trebui să utilizezi un poloboc pentru a te asigura că este drept. Unele suporturi au un accesoriu de nivelare încorporat pentru a ajuta la a duce la bun sfârșit această sarcină.

Apoi fă semne cu un creion acolo unde vei găuri. Asigură-te că găurești exact acolo unde ai făcut marcajele. Asigură-te că diblurile se potrivesc perfect cu șuruburile, pentru a asigura o fixare cât mai bună.

3. Atașează suportul TV

Încă o dată, un prieten poate ajuta la ușurarea acestui lucru, ținând suportul de perete și aliniind-ul cu găurile pe care le-ai dat. Pentru a fixa șuruburile, utilizează o cheie tubulară cu clichet. În general, suporturile vin cu două sau patru șuruburi, plus șaibe și ancore în cazul în care șuruburile urmau să fie folosite în pereții din zidărie. Nu strânge complet șuruburile până nu te asiguri că totul va fi la nivel odată ce este bine montat. Apoi termină de înșurubat până la capăt și verifică din nou pentru a te asigura că suportul este la nivel.

Dacă ai un TV Philips sau de orice altă marcă renumită, sigur nu vrei să pățești vreun accident din cauza suportului montat superficial.

4. Montează televizorul pe perete

Oricât de tentant ar fi să o faci singur, așezarea televizorului pe perete ar trebui să fie o muncă de două persoane: televizoarele mari pot fi dificil de ținut și dificil de aliniat și asigurat fără ajutor. Chiar și un tv smart de 80cm poate fi dificil de montat de unul singur.

Înainte de a atașa televizorul la suport, verifică dacă vei avea acces la porturile și intrările sale. Majoritatea televizoarelor mai noi au intrări pe partea laterală a dispozitivului, dar unele modele le au doar în spate. De asemenea, unele suporturi subțiri vor lăsa puțin spațiu între tv și perete, așa că ar putea fi greu să ajungi la intrările HDMI sau la porturile USB odată ce setul este instalat. Dacă va fi greu să ajungi la porturi odată ce aparatul este pe perete, atașează mai întâi toate cablurile.

Comenteaza