A revenit iarna la Cluj! Ninsori şi precipitații mixte

A revenit iarna la Cluj! Ninsori şi precipitații mixte
| Foto: ZIUA de CLUJ

Partea vestică a judeţului Cluj se află sub cod galben de vreme rea cu un interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 23 – 05 aprilie, ora 10, anunţă ANM

În municipiul Cluj-Napoca, dimineaţa de 4 aprilie 2023 a adus iarna înapoi. La ora 07:00 se înregistrează ninsori în oraş, cu vânt: 1.3 m/s, directia: V, nebulozitate: cer acoperit, presiune: 963.5 mb, in scadere şi umezeală relativă: 96%

Potrivit ANM, sub codul galben de vreme rea fenomenele vizate până în 5 aprilie sunt: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece. 

Vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.

În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40...50 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

loading...
Comenteaza