Abonamente gratuite de transport pentru studenți. CTP anunță cum se face decontul

Abonamente gratuite de transport pentru studenți. CTP anunță cum se face decontul

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca anunță cum își pot deconta studenții abonamentele de transport.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. anunță că studenții, masteranzii și doctoranzii cu vârsta sub 30 de ani, înscriși în anul universitar 2024-2025 la Universitățile din Cluj-Napoca la învățământ cu frecvență, beneficiaza de abonamente de transport gratuite, astfel: reducere de 90% conform Art. 128 alin (3) din Legea învățământului superior nr. 199/2023, la care se adaugă decontarea de 10% din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform H.C.L. Nr. 712/2023.

Începând cu 01.10.2024, modalitatea de acordare a gratuității se modifică la solicitarea universităților, astfel: abonamentele de transport se vor achita la Centrele de vanzare C.T.P. și vor fi decontate studenților de către universități, conform normelor stabilite de acestea. Mai multe informații se pot obține de la departamentul responsabil din cadrul universităților. 

Abonamentele pentru studenți se eliberează în baza carnetului de student vizat:

  • Abonament lunar pentru studenți, valabil pe toate liniile în Cluj-Napoca, călătorii nelimitate- 95 de lei;
  • Abonamente lunare cu reducere pentru studenții cu domiciliul stabil în comuna Florești:
  • Ab. red. studenți Florești și Tăuți-CJ.N  + 1 linie Cj.N- 103,50 lei
  • Ab. red. studenți Luna de Sus-Cj.N + 1 linie Cj.N- 121,50 lei
  • Abonamente lunare gratuite pentru studenții cu domiciliul stabil în comunele Apahida, Baciu și Gilău pentru deplasare din comuna de domiciliu în Cluj-Napoca.

Abonamentele cu reducere și gratuite obținute în baza carnetului de student se vor putea prelungi ulterior și de la AUTOMATELE din stații, înainte de expirarea abonamentului de pe card. Va rugăm să solicitați TIPĂRIRE CHITANȚĂ de pe ecranul automatului, înainte de a face plata, pentru a o depune pentru decont.

Abonamente gratuite de transport pentru studenți. CTP anunță cum se face decontul

Comenteaza