Accentuează gustul bucatelor românești cu berea potrivită de la PENNY

Accentuează gustul bucatelor românești cu berea potrivită de la PENNY

Una dintre cele mai mari plăceri ale românilor este cea culinară. Gătitul în familie sau în gașcă, cu prieteni sau colegi, pentru diverse ocazii – cine festive sau teambuilding-uri în care se consolidează spiritul de echipă – este o activitate nelipsită pe meleagurile noastre. Iar bucătăria tradițională românească se remarcă printr-o bogăție a gusturilor și oferă atât de multe variante de rețete, în care ne putem juca și experimenta cu ingrediente diferite, încât plăcerea de a găti devine și mai mare.

De la sarmale aromate, în foi de viță sau varză, servite cu mămăligă fierbinte, tocănițe care păstrează gustul autentic al cărnurilor folosite, până la ciorbe bogate în ingrediente și fripturi suculente, tot ce pregătim este menit să se transforme într-un adevărat festin pentru simțuri.

Ceea ce este de remarcat la bucătarii experimentați sau amatori, este modul în care reușesc să dea gust mâncării, accentuând aromele autentice cu ajutorul unor tehnici și ingrediente secrete. Un astfel de ingredient secret, care poate transforma cu adevărat experiența culinară, este berea. Această băutură preferată de către români în momentele de distracție, relaxare sau în serile de meci, este apreciată atât pentru gustul său dulceag sau amărui, cât și pentru modul în care amplifică savoarea bucatelor.

Folosită în mod corect la prepararea diverselor rețete tradiționale, berea adaugă un plus de savoare preparatelor, echilibrează gusturile, îmbunătățește texturile ingredientelor și aduce o notă de prospețime și complexitate în bucate. Iar ca să simți cu adevărat gustul autentic românesc, este indicat să folosești o bere concepută din ingrediente 100% românești, așa cum este berea Haiduc de la PENNY, care are un gust distinctiv. Hameiul provenit din Transilvania conferă berii o aromă și tărie echilibrată, iar apa izvorâtă din Harghita – Valea Uzului și malțul din orz provenit din Câmpia Bărăganului completează rețeta distinctă și revigorantă. Berea Haiduc, relansată de către PENNY într-o nouă rețetă mai savuroasă ca niciodată, care bifează gusturile și dorințele consumatorului român, și într-un nou ambalaj, este marcată cu simbolul TripluRO (3RO), ceea ce înseamnă că îndeplinește cele 3 condiții esențiale: are ingredientul principal provenit din România, este procesată și ambalată în țara noastră.

Servită alături de bucate, în timpul preparării acestora sau chiar în procesul de gătire, berea Haiduc oferă o experiență de gust bogată și revigorantă.

Secretul gustului din bucate se găsește la PENNY

Marinadă cu bere pentru o friptură de zile mari

Ca să obții o friptură la tavă suculentă sau o carne gătită pe grătar care să rămână zemoasă și fragedă, folosește, în bucătărie, trucul marinării cu mirodenii și bere. Tipurile de bere neagră, precum sortimentul Haiduc Brun, ce face parte din gama proprie PENNY, sunt ideale pentru marinarea cărnurilor roșii, precum cea de vită sau de miel, deoarece adaugă profunzime și o ușoară dulceață, accentuând aromele naturale ale cărnii. În timp ce berea deschisă la culoare, precum sortimentele Haiduc Blond, cu un conținut de 5% alcool, sau Haiduc Puternic, un pic mai tare, contribuie la frăgezimea cărnii de porc sau de pui, adăugând note de malț și hamei care echilibrează grăsimea și adaugă complexitate preparatului.

De ce folosim bere pentru marinarea cărnurilor?

Berea conține enzime care ajută la frăgezirea cărnii, oferindu-i o textură plăcută și suculentă. Mai pe românește, berea face carnea să se topească în gură! Pentru o marinadă simplă, poți combina berea cu usturoi, ceapă, piper negru și ierburi aromatice precum cimbru sau rozmarin. Lasă carnea pentru câteva ore în această zeamă aromată, pentru a absorbi nuanțele subtile ale berii, și vei obține gustul desăvârșit după gătire.

Berea în bucate tradiționale

Așa cum sarea în bucate este ingredientul de bază pentru gust, și berea poate contribui la un plus de savoare în preparatele tradiționale românești. Ciorba este nelipsită de pe mesele românilor. Un borș acru cu carne de vită sau cu afumătură poate primi un gust și mai bun, dacă adaugi la preparare un pic de bere amară,  care îi dă o notă ușor amăruie ce contrastează delicios cu dulceața legumelor.

De asemenea, poți adăuga un pahar mic cu bere în tocănițele cu legume și carne de porc sau vită, gătite lent la foc mic. Aceasta va intensifica aromele și va frăgezi carnea, făcând-o mai gustoasă. Bogăția gustului preparatelor tradiționale este dată de aroma berii, iar gama Haiduc de la PENNY este o bogăție de bere care se pliază pe orice gust.  

Garnituri și sosuri cu bere

Atunci când vrei să adaugi un strat suplimentar de aromă garniturilor pentru friptură sau sosurilor, poți să folosești tot berea. Știai că, poți turna un pic de bere în timpul preparării cartofilor prăjiți sau a celor copți? Aceasta va adăuga o notă subtilă de hamei și malț care îți va face papilele să tresalte de plăcere.

De asemenea, poți folosi un adaos de bere în sosurile pentru fripturi, în special cele bazate pe reducții de carne, pentru a adăuga un plus de savoare și a lega mai bine aromele. Optează pentru o bere mai blândă, cu gust dulceag, pentru că un sortiment prea amar ar copleși aroma celorlalte ingrediente.

Prepară un sos clasic, cu muștar, ceapă și o bere blondă Haiduc, pe care să-l pui peste o porție delicioasă de cârnați românești bine rumeniți în tigaie sau alături de carne de pui, pentru a crea o combinație perfectă între aciditate, dulce și sărat.

Dacă sortimentele de bere haiduc din doză sau sticlă acoperă orice preferință de gust, când vine vorba despre adăugarea acestui ingredient în mâncare, trebuie să alegi diferit.

Nu orice tip de bere merge în orice rețetă culinară. Ca să obții ecuația perfectă de gust, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Berea neagră, de exemplu, este ideală pentru tocănițe și fripturi pentru că are un gust puternic și complex. Berea blondă, în schimb, este mai ușoară și se scaldă bine în ciorbe și sosuri pentru că se echilibrează cu celelalte ingrediente.

Folosește berea în preparatele tradiționale românești pentru a îmbogăți gustul acestora. Experimentează cu tipurile de bere Haiduc și vei descoperi noi moduri de a aduce aromele bucatelor românești la un alt nivel.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY.

 

 

Comenteaza