Alertă de viituri în Cluj! Zonele vizate de avertizarea hidrologilor

Alertă de viituri în Cluj! Zonele vizate de avertizarea hidrologilor
| Foto: Arhiva

Un Cod Galben de fenomene hidrologice periculoase, cu posibile efecte de inundaţii locale, este în vigoare până sâmbătă, la prânz, în mai multe județe ale țării, printre care și Cluj.

Hidrologii au emis, vineri, o alertă Cod Galben de viituri și posibile inundații pentru mai multe râuri, valabilă până sâmbătă la ora 12.00.

Conform INHGA, în județul Cluj sunt vizate Someșul și Arieșul. În restul țării vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor,  Arad, Hunedoara, Alba, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Prahova, Ialomiţa, Covasna, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Vaslui.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale

Potrivit sursei citate, aceste fenomene hidrologice se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul vineri, ora 18.00 - sâmbătă, ora 6.00, pe unele râuri din judeţele Cluj, Bihor, Vâlcea, Argeş, Vrancea şi Galaţi.

Alertă de viituri în Cluj! Zonele vizate de avertizarea hidrologilor

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza