Alerte COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în România! Ce temperaturi vor fi în Cluj

Alerte COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în România! Ce temperaturi vor fi în Cluj

Meteorologii au emis mai multe avertizări de caniculă şi disconfort termic, valabile în aproape toată țara. Temperaturile pot ajunge, în unele zone, la 39 de grade.

Potrivit ANM, de joi până vineri, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi însud-vestul ţării, unde temperaturile maxime vor fi de 33...38 de grade şi izolat de 39 de grade.

Mai exact, joi, 20 iunie, valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, atenționează ANM, care a emis o avertizare Cod Galben pentru zonele menționate.

În Cluj-Napoca, temperaturile vor urca până la 33 de grade, iar minima nopții spre 20 de grade.

Alerte COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în România! Ce temperaturi vor fi în Cluj

Cod Portocaliu de caniculă în sud-vest

În partea de sud-vest a țării căldura va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, unde este în vigoare o atenționare Cod Portocaliu.

Meteorologii ANM anunță și că local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Vreme deosebit de caldă și vineri

Valul de căldură se va menține și vineri, 21 iunie, în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.

Pe de altă parte, vineri, în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Meteorologii avertizează că în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Alerte COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în România! Ce temperaturi vor fi în Cluj

 

 

Comenteaza