ANM a emis avertizări cod galben de caniculă. Vezi care e situația la Cluj

ANM a emis avertizări cod galben de caniculă. Vezi care e situația la Cluj

Duminică, 7 iulie 2024, ANM a emis două alerte cod galben de caniculă care vor afecta majoritatea regiunilor din România.

În timp ce mare parte a țării se pregătește pentru temperaturi sufocante, Cluj-Napoca și zona sa adiacentă sunt, pentru moment, scutite de valul de căldură extremă.

Temperaturile sufocante ocolesc temporar Clujul

Potrivit ANM, duminică, temperaturile vor atinge valori de 35-36 de grade Celsius în regiunile Crișana, Banat, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. În aceste zone, disconfortul termic va fi semnificativ, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse.

Luni, 8 iulie, valul de căldură se va extinde și mai mult, cuprinzând și regiunile estice și centrale ale țării. Temperaturile vor urca la 35-37 de grade Celsius în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei. Cu toate acestea, Clujul nu este inclus în aceste avertizări și va rămâne relativ ferit de disconfortul termic sever în următoarele zile.

Locuitorii din Cluj, încă într-o oază de răcoare

Clujenii pot respira ușurați pentru moment, deoarece prognoza meteo indică temperaturi mai blânde comparativ cu restul țării. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că valul de căldură se va menține și chiar se va intensifica treptat până la sfârșitul săptămânii. Aceasta înseamnă că și Clujul ar putea simți efectele caniculei în zilele următoare, pe măsură ce temperaturile cresc și se extind în toată țara.

Comenteaza