Aparatură de imagistică medicală unică în România, inaugurată la Cluj FOTO (P)

Aparatură de imagistică medicală unică în România, inaugurată la Cluj FOTO (P)
Clujul se poate lăuda cu cele mai performante aparate medicale de diagnostic imagistic din ţară. Începând din luna octombrie, Centrul Medical Transilvania se bucură de două investiţii în valoare de 2 milioane de euro, care le oferă medicilor posibilitatea realizării de noi examinări.

Centrul Medical Transilvania din Cluj-Napoca găzduieşte începând din luna octombrie cele mai noi sisteme medicale de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) şi computerul tomograf (CT). Liderul mondial în aparatura medicală General Electric (GE) Healthcare a instalat pentru pentru prima dată în România cele mai noi tehnologii din domeniul imagisticii.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de aproape 2 mil. de euro, iar începând de la sfârşitul lunii octombrie pacienţii centrului medical din inima Ardealului au acces la servicii ultramoderne de imagistică medicală, realizate cu ajutorul celor mai noi tehnologii în domeniul medicinei, un aparat RMN GE 360 Advance 1.5 T şi un aparat CT GE OPTIMA 540 16 slice, unice în ţară.

Performanța noilor aparaturi a fost salutată și de Ambasadorul Regatului Danez în România, Karsten Vagn Nielsen. "Suntem extrem de mândri de această mare și importantă investiție pe care Centrul Medical Transilvania a realizat-o în beneficiul pacienților (...), aducând în acest fel serviciile daneze de sănătate de cea mai înaltă calitate mai aproape de România", a transmis ambasadorul.

Centrul Medical Transilvania (CMT) reprezintă prima investiție daneză privată în domeniul medical din România, fiind membru al Danish-Romanian Business Association.

Noua investiție permite realizarea de investigații complexe și sigure pacienților. Aparatul RMN GE Advance de 1.5 T este dotat cu cele mai performante softuri de postprocesare și antene de 16 canale, inclusiv RMN funcţional, iar CT GE Optima 540 16 slice este dotat cu un sistem revolutionar (ASIR) care ajuta clinicianul să obțină imagini de calitate pentru un diagnostic de încredere, cu posibilitatea scăderii dozei de radiații cu până la 50%. Complexitatea investigațiilor RMN si CT este întregită de utilizarea substanței de contrast Magnevist și Ultravist (Bayer Germania).

Clinica din Cluj reprezintă o afacere de familie, deschisă în urmă cu 4 ani, ale cărei baze au fost puse de către familia medicului Khaled Arif, cetăţeni danezi. Experienţa profesională dobândită de aceştia în Danemarca şi Norvegia, precum şi filosofia medicală scandinavă au fost implementate în actul medical din CMT, printr-o politică de management dedicată pacientului. Medicul Khaled Arif susţine, cu tărie, că înfiinţarea acestui centru medical din Cluj întăreşte relaţiile deosebite dintre Danemarca şi România.

"Centrul Medical Transilvania sărbătoreşte o achiziţionare de aparatură medicală de înaltă performanţă. Este vorba despre un aparat de rezonanţă magnetică nucleară şi de un computer tomograf, ambele fabricate în 2014. Faptul că CMT s-a dezvoltat în ultimii patru ani a fost caracterizat printr-o creştere constantă a numărului de pacienţi, o adresabilitate importantă atât a clinicilor cu care avem contract din Cluj, cât şi a centrelor medicale de proximitate, a determinat familia doctorului Khaled Arif să facă o investiţie importantă în achiziţionarea acestor aparate moderne de diagnostic imagistic", a declarat dr.Iulian Opincariu, directorul medical al centrului.

Centrul medical oferă servicii specialiăţi precum Cardiologie, Neurologie, Neurochirurgie, Endocrinologie, Medicină internă, Medicina muncii, Reumatologie, Obstetrică și Ginecologie, Oncologie medicală, ORL, Chirurgie generală, Dermatologie, Urologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Psihiatrie, Psihologie clinică.

Pentru a folosi noile apartate, întreg personalul medical al clinicii a beneficiat de traininguri de specialitate în Danemarca, Norvegia şi de suportul specialiştilor de la General Electric Healthcare. Odată cu cele două aparate de înaltă performanţă, medicii vor putea să facă noi tipuri de examinări.

"A urmat o perioadă de training pentru medici şi tehnicieni radiologi susţinută de specialiştii General Electric şi de aproximativ două săptămâni ne desfăşurăm activitatea pe aceste aparate cu o tehnologie foarte actuală, cu o calitate a imaginilor deosebită şi în ceea ce priveşte examinările prin RMN în afară de cele de rutină pe care le-am făcut până acum, noile aparate sunt dotate cu soft-uri care pot să facă şi alt gen de investigaţii, numite speciale. Este vorba, spre exemplu, despre examinări cardiace, whole-body (examinare în întregime a întregului corp) într-o unitate de timp redusă, avem posibilitatea de a face spectroscopie cerebrală, angiografie cu şi fără contrast şi altele. Ca şi element de noutate pentru aparatul tomograf este dotarea foarte modernă care reduce doza de iradiere, ceea ce este un lucru deosebit pentru pacienţi. De asemenea, la aparatul CT pe lângă analizele clasice, apar şi cele speciale pe care le putem efectua cu noul aparat", menţionează directorul medical.

De asemenea, CMT va deveni un centrul medical de referință pentru General Electric în Sud-Estul Europei.

Comenteaza