Atenţionare MAE: O țară din Uniunea Europeană reintroduce controlul la frontiera internă de stat. Vezi până când

Atenţionare MAE: O țară din Uniunea Europeană reintroduce controlul la frontiera internă de stat. Vezi până când
| Foto: mycta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis miercuri o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să călătorească sau să tranziteze Suedia.

Autoritățile suedeze au decis reintroducerea controlului la frontiera internă de stat în perioada 12 mai - 11 noiembrie 2024.

MAE recomandă cetățenilor români să aibă asupra lor un act de identitate valabil pe durata călătoriei către și dinspre Suedia. Pentru asistență consulară, cetățenii români pot contacta Ambasada României la Stockholm la numărul de telefon +468205674. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), cu operatori disponibili non-stop.

În situații urgente, cetățenii români pot utiliza telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46722511453.

MAE sfătuiește cetățenii români să consulte paginile web ale Ambasadei României la Stockholm (stockholm.mae.ro) și ale MAE (www.mae.ro) pentru a rămâne la curent cu informațiile actualizate.

Comenteaza