Au fost emise noi atenționări Cod Portocaliu și Galben de caniculă! Vizat și Clujul

Au fost emise noi atenționări Cod Portocaliu și Galben de caniculă! Vizat și Clujul

Valul de căldură persistă în România, astfel că meteorologii au emis, miercuri, noi atenționări ce vizează județe din centrul, nordul şi sud-vestul ţării, printre care și Cluj. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu de caniculă, valabilă miercuri, 4 septembrie, în cinci judeţe, precum şi Coduri Galbene ce vizează zone din centrul, nordul şi sud-vestul ţării.

Astfel, conform meteorologilor, miercuri, 4 septembrie, va fi Cod Portocaliu disconfort termic accentuat în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35 - 37 de grade, iar minimele de la 18 la 22 de grade.

Tot miercuri, un Cod Galben de temperaturi ridicate, va acoperi zone din Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei şi din jumătatea vestică a Munteniei. Valorile termice se vor menţine peste normele acestei perioade şi se vor încadra, în general, între 32 şi 35 de grade.

Au fost emise noi atenționări Cod Portocaliu și Galben de caniculă! Vizat și Clujul

De asemenea, potrivit ANM, joi, 5 septembrie, va fi în vigoare un Cod Galben de caniculă şi disconfort termic ridicat în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul şi vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei.

În aceste zone, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată, local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 33 şi 35 de grade.

Comenteaza