Avertizare meteo de ninsori, vânt, lapoviță și polei în aproape toată țara

Avertizare meteo de ninsori, vânt, lapoviță și polei în aproape toată țara
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii au emis, marţi, o informare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi depuneri de polei, valabilă în mai multe zone ale țării.

Conform prognozei ANM, în intervalul 19 ianuarie, ora 11:00 - 20 ianuarie, ora 12:00, în regiunile intra-carpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50 - 70 km/h, iar pe crestele înalte, 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40 - 50 km/h.

Meteorologii precizează că, în după-amiaza zilei de marţi, vremea se va menţine deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, precum şi în dimineaţa zilei de miercuri , pe arii restrânse va mai fi ger - cu valori termice în jurul a -10 grade, în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.

Comenteaza