Avertizare meteo: Furtuni și frig în toată țara

Avertizare meteo: Furtuni și frig în toată țara

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, ploi cu caracter torențial, dar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare miercuri, în zone din țară.

În intervalul menționat va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45...55 km/h. În zona montană, îndeosebi în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăși 70...90 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Totodată, de astăzi, de la ora 8:00 până la ora 12:00, este în vigoare o avertizare Cod Galben în zona de munte a județului Maramureş, respectiv zona de munte a localităților Baia Mare, Borșa, Baia Sprie, Poienile de Sub Munte, Tăuții-Măgherăuș, Cavnic, Strâmtura, Repedea, Cernești, Băiuț, Botiza, Poienile Izei, în zona de munte a județului Bistriţa-Năsăud , respectiv zona de munte a localităților Sângeorz-Băi, Maieru, Prundu Bârgăului, Rodna, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Lunca Ilvei, Șanț, Leșu, Parva, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Romuli, Poiana Ilvei, zona de munte a județului Mureş , respectiv zona de munte a localităților Ibănești, Lunca Bradului, Răstolița, Stâncenise vor semnala averse care vor acumula 15...25 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat cantități de 25...35 l/mp în ultimele 12 ore.

De asemenea, până la ora 14:00, în județul Caraş-Severin și județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h.

 

 

Comenteaza