News alert Avertizare RO-Alert de COD ROȘU pentru inundaţii şi viituri în Mihai Viteazul, Moldovenești, Iara, Valea Ierii și Băișoara

Avertizare RO-Alert de COD ROȘU pentru inundaţii şi viituri în Mihai Viteazul, Moldovenești, Iara, Valea Ierii și Băișoara
| Foto: ISU Cluj

Au fost transmise mesaje de avertizare prin sistemul RO-Alert privind CODUL ROȘU de inundaţii emis de Institutul National de Hidrologie si Gospodărire a Apelor pentru mai multe localităţi din judeţul Cluj. 

Populaţia a primit o avertizare prin sistemul RO-Alert privind CODUL ROȘU cu privire la preconizarea unor fenomenele hidrologice extreme către terminalele de telefonie mobilă de pe raza comunelor: Mihai Viteazul, Moldovenești, Iara, Valea Ierii și Băișoara.

Avertizarea hidrologică informează asupra urmărilor precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării acestora, care pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mcii cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș - amonte S.H. Turda.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Ocoliș, Ocolișel, Iara - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Valea Ierii.

Centrul operațional din cadrul ISU Cluj monitorizează în continuare evoluția situației din zonele aflate sub incidența fenomenelor preconizate. CODUL ROŞU hidrologic se prelungeşte până vineri, la ora 9.

Comenteaza