P Banda LED cu lumina calda vs banda LED cu lumina rece

Banda LED cu lumina calda vs banda LED cu lumina rece

Cu siguranta, despre banda LED ai auzit vorbindu-se destul de mult in ultima perioada. Acest sistem de iluminare este preferat de un numar mare de persoane deoarece vine la pachet cu numeroase beneficii. Se potriveste in orice tip de spatiu ori incapere, este flexibil, usor de instalat, are un consum redus, durata mare de viata si este prietenos cu mediul.

Numarul impresionand de modele de banda LED reprezinta un aspect important insa este posibil ca, uneori, sa conduca la o stare de confuzie. Banda LED cu lumina rece? Banda LED cu lumina calda? Controler LED care sa ajute la schimbarea temperaturii lumii in functie de nevoi? Citeste informatiile pe care ti le prezentam mai jos iar decizi de achizitie va fi mai usoara.

Ce reprezinta temperatura luminii?

Lumina poate avea diferite temperaturi de culoare. Este important sa cunoastem faptul ca aceasta temperaturi ne influenteaza nivelul de energie, de concentrare si dispozitia. Ti s-a intamplat sa mergi intr-o camera si sa ti se schimbe, imediat, dispozitia? Este posibil ca acest lucru sa se datoreze si luminii emise de corpurile de iluminat din acest spatiu.

Temperatura de culoare a luminii se masoara in grade Kelvin. Astfel, o banda LED cu valori Kelvin reduse produce o lumina calda, prietenoasa, relaxanta in timp ce o banda LED cu valori ridicate iti va oferi o lumina rece, care te va energiza si te va ajuta sa te concentrezi mai usor.

Banda LED cu lumina calda VS Banda LED cu lumina rece

Asa cum am afirmat si mai devreme, iluminatul interior are capacitatea de a transforma un spatiu iar temperatura de culoare a unei benzi LED iti poate influenta starea de spirit si productivitatea. Prin urmare, de ce nu ai folosi acest lucru in interesul tau?

Banda LED cu lumina calda vs banda LED cu lumina rece

Despre lumina rece trebuie sa stii ca are rolul de a-ti stimula concentrarea si de a pune in evidenta culorile si detaliile din incapere. Prin urmare, poti folosi o banda LED cu lumina rece in baie, in bucatarie – mai ales in jurul blaturilor de lucru- si, desigur, in birou. Vei vedea ca aceasta te va mentine intr-o stare de alerta. De asemenea, este foarte utila pentru iluminatul dulapurilor, sertarelor ori sifonierului deoarece te va ajuta sa gasesti, rapid, lucrurile de care ai nevoie.

Banda LED cu lumina calda vs banda LED cu lumina rece

In ceea ce priveste lumina calda, ea este prietenoasa si relaxata pentru ochi. In acest sens, o banda LED cu lumina calda este recomandata pentru dormitoare. Ea te va ajuta sa te relaxezi si sa te pregatesti pentru un somn odihnitor. Este potrivita si pentru living sau sufragerie deoarece te ajuta sa conturezi o atmosfera intima, adecvata pentru o masa in tihna ori discutii cu cei dragi. De cele mai multe ori, designerii de interior folosesc lumina calda si pentru holuri, coridoare sau camere de asteptare. In cazul in care peretii din camera unde folosesti o banda LED cu lumina calda sunt vopsiti in alb, trebuie sa stii ca, dupa instalarea acesteia, ei vor capata o nuanta galbuie.

Si daca am nevoie de ambele tipuri de lumina in aceeasi camera?

Sa luam ca si exemplu dormitorul copiilor. Acestia au nevoie de lumina rece atunci cand isi fac temele, pentru a se concentra mai usor si de lumina calda in momentul in care se pregatesc de culcare. In acest caz, iti recomandam sa folosesti un controler LED pentru a putea face trecerea, simplu si rapid, de la un tip de lumina la altul. Fie ca alegi un controler LED cu telecomanda sau un control LED dimmer, poti schimba imediat temperatura luminii cat si intensitatea acestuia. Nu uita ca exista si controler LED Smart care iti ofera posibilitatea de a modifica tipul de lumina folosind propriul telefon mobil.

Etichete
Comenteaza