Broccoli, 5 beneficii pentru sănătate

Broccoli, 5 beneficii pentru sănătate
Sarac in calorii, dar bogat in micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie.

Asigura buna functionare a sistemului nervos - broccoli contine un procent semnificativ de potasiu, mineral care mentine sanatatea sistemului nervos, asigura functionarea optima a creierului si favorizeaza dezvoltarea masei musculare.

Regleaza tensiunea arteriala - raspunzatoare de aceasta proprietate sunt cele doua minerale continute in procente insemnate in compozitia legumei, magneziul si calciul.

Lupta impotriva imbatranirii - o ceasca plina cu buchetele de broccoli contine necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant necesar in lupta impotriva radicalilor liberi. Mai mult, vitamina C este un antihistaminic eficient pentru atenuarea disconfortului asociat cu raceala si gripa.

Mentine sanatatea oaselor - broccoli contine niveluri ridicate de calciu si vitamina K, ambele cu roluri importante in mentinerea sanatatii oaselor si prevenirea osteoporozei.

Repara leziunile pielii datorate expunerii la soare - datorita glucorafaninului continut, broccoli are proprietatea de a proteja pielea de razele daunatoare ale soarelui din interior catre exterior, repara leziunile pielii datorate expunerii in exces la razele UV, o detoxifiaza si ajuta la regenerarea ei.

Comenteaza