Caisele - 5 beneficii pentru sănătate

Caisele - 5 beneficii pentru sănătate
Caisele sunt utilizate astazi atat in dietoterapie, cat si in frumusete. Chinezii utilizau caisele pentru infrumusetare si viata lunga.

Caisele imbunatatesc vederea si previn cataracta

Prin continutul ridicat de betacaroten/vitamina A - o vitamina indispensabila vederii - caisele sunt utile in prevenirea cataractei si in imbunatatirea acuitatii vizuale. Alte fructe si legume bogate in betacaroten (au culoare rosie sau portocalie) sunt de asemenea utile pentru sanatatea ochilor: morcov, pepene galben si rosu, gutuia, rosiile etc.

Caisele au proprietati anticancerigene

Ca majoritatea fructelor, si caisele prezinta un continut ridicat de antioxidanti, ceea ce ajuta in combaterea efectelor degenerative ale radicalilor liberi. In felul acesta antioxidantii protejeaza celulele organismului privind transformarea canceroasa a acestora.

Caisele scad colesterolul rau

Un alt efect al consumului de caise il reprezinta scaderea colesterolului rau: LDL colesterol. Aceasta este implicat in patogenia aterosclerozei si in bolile secundare acesteia, cum ar fi bolile de inima, hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, accidentele vasculare celebrale etc.

Caisele combat anemia

Caisele au un continut suficient de fier, astfel incat sunt utile in combaterea anemiei feriprive. Exista mai multe tipuri de anemii, in functie de cauza care duce la scaderea oxigenului care ajunge la celule: anemie pernicioasa, anemie hemolitica, anemie feripriva etc. Caisele pot combate insa anemia feripriva - cea prin carenta de fier, considerata si cea mai frecventa anemie in randul populatiei.

Caisele previn cancerul de prostata

Prin continutul lor de vitamine caisele ajuta si in preventia cancerului de prostata la barbat.

 

Comenteaza