Când este mai bine să utilizezi lentilele de contact în detrimentul ochelarilor de vedere?

Când este mai bine să utilizezi lentilele de contact în detrimentul ochelarilor de vedere?

Vedeți în articolul de mai jos care sunt situațiile în care lentilele de contact sunt preferate ochelarilor de vedere.

Lentilele de contact si ochelarii de vedere sunt doua metode alternative de corectie optica in cazul celor mai frecvente afectiuni oculare. In privinta utilizarii fiecarei metide de corectie in parte, opiniile sunt impartite.

O parte dintre utilizatori prefera sa foloseasca ochelarii de vedere din mai multe motive, precum:

  • teama de infectii oculare
  • lipsa de timp alocat ingrijirii zilnice a accesoriilor medicale optice
  • teama ca lentila sa ramana, permanent, in interiorul ochiului.

De cealalalta parte, purtatorii frecventi ai lemtilelor de contact mizeaza pe tehnologiile moderne de fabricatie a acestor articole optice, vederea periferica superioara ochelarilor de vedere, facilitatea oferita in cazul practicarii activitatilor sportive sau riscul scazut de a uita perechea de ochelari.

In alta ordine de idei, un alt avantaj al lentilelor de contact este si acela al usurintei cu care pot fi practicate activitatile sportive. Daca preferi un set de lentile cu purtare prelungita, precum cele din categoria night&day, ia seama la sfaturile specialistilor in legatura cu modul in care ochii tai se comporta in timpul somnului.

Ce alegi: ochelari sau lentile de contact?

Avand in vedere ca fiecare metoda de corectie optica are propriile sale avantaje si dezavantaje, intrebarea care se pune este ce este cel mai bine sa alegi pana la urma: lentile de contact sau ochelari de vedere? Care sunt situatiile in care lentilele de contact sunt preferate ochelarilor de vedere?

Iata 6 situatii in care ochelarii de vedere pot fi inlocuiti cu lentile de contact, confortul tau vizual ramanand neschimbat:

 

Scapi de grija ochelarilor in vacanta

Daca porti ochelari de vedere, stii deja ca acestia necesita o atentie deosebita, precum o curatare si o ingrijire adecvata pentru o durata de viata cat mai lunga.

Un bun motiv pentru care ai putea opta pentru lentile de contact ca si alternativa la ochelarii tai de vedere, este confortul deplin oferit de acestea. Lentilele de contact sunt create in asa fel incat sa nu incomodeze absolut deloc purtatorul, de cele mai multe ori acesta uitand ca le poarta. Iar daca iesi in oras cu prietenii, la o petrecere sau mergi intr-o vacanta, parca este placut sa nu ai grija ochelarilor de vedere, nu?

Poti inlocui ochelarii de vedere la petreceri si/sau evenimente

Daca porti ochelari de vedere probabil ai fost de multe ori in situatia in care acestia nu se potriveau cu tinuta ta, mai ales daca te pregateai sa mergi la un eveniment important. O rochie de seara eleganta parca nu vine bine accesorizata cu ochelari de vedere, nu? In cazul acesta poti inlocui ochelarii de vedere cu lentilele de contact si te poti bucura de avantajul estetic al acestora.

Iarna lentilele de contact iti pot fi cele mai bune „prietene”

Daca esti purtator de ochelari de vedere atunci cu siguranta cunosti sentimentul acela cu care te intalnesti deseori iarna, cand treci de la o temperatura rece la una calda si ochelarii ti se aburesc. Nu e prea placut, nu-i asa?

Ei bine, un important avantaj al lentilelor de contact este ca acestea nu se aburesc, nefiind afectate de trecerea de la o temperatura la alta. Un mare plus de confort pentru tine, asa ca, daca ai programat o excursie la munte iarna asta, iti recomandam sa iti pui in bagaj si o pereche de lentile de contact.

Esti o persoana activa, ce are nevoie de libertate

Daca esti o persoana dinamica, activa, plina de viata, atunci este posibil ca ochelarii de vedere sa iti stea deseori in cale in realizarea activitatilor tale de zi cu zi. In acest caz, este bine sa ai mereu aproape si o pereche de lentilele de contact, care iti vor conferi libertatea de miscare de care ai nevoie.

Mai mult decat atat, cu siguranta nu vei avea timp suficient in ceea ce priveste curatarea, dezinfectarea si clatirea lentilelor de contact. De aceea, este de preferat setul de lentile cu purtare continua, de tipul celor Air Optix Night&Day Aqua. 

 

Comenteaza