Care este sursa de apă?

Care este sursa de apă?
Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să și-o adreseze viitorul cumpărător. În funcție de acest criteriu și de scopul utilizării pompei se va face și filtrarea corespunzătoare a produselor.

Pompa submersibilă - principalele criterii de selecție

Pompele submersibile pot fi foarte utile în diverse situații - extrag apă din fântâni și puțuri pentru a alimenta locuințe, se folosesc pentru irigații sau pentru a drena și evacua apele murdare din diverse incinte. Pentru ca eficiența și performanțele unor asemenea operațiuni să fie menținute la standarde ridicate, se impune alegerea unor echipamente pe măsură.

Piața oferă o diversitate de soluții, motiv pentru care selecția poate fi o adevărată provocare. Atât pentru a ușura această misiune, cât și pentru a garanta utilizatorului faptul că a făcut cea mai bună alegere, în rândurile următoare vor fi expuse principalele criterii de selecție pentru o pompa submersibila.

Spre exemplu, dacă pompa submersibilă va fi folosită pentru a alimenta cu apă o locuință, va fi aleasă una pentru ape curate. Asemenea modele sunt ideale pentru a extrage apa din fântâni și puțuri, oferind apă curentă în cazul acelor locuințe în care o altfel de soluție nu ar fi potrivită.

Pe de altă parte, dacă sursa de apă exploatată presupune și un anumit grad de impurități, este mai indicată alegerea unei pompe submersibile pentru ape murdare. Un asemenea echipament are capacitatea de a filtra murdăria și impuritățile, oferind în același timp necesarul de apă acolo unde este nevoie.

De la ce adâncime va fi pompată apa?

De regulă, persoanele care vor exploata o sursă de apă relativ apropiată de suprafață nu vor avea neapărată nevoie de o pompă submersibilă foarte puternică. În astfel de cazuri poate fi achiziționat un echipament de tip standard, care poate pompa fără probleme apa de la adâncimi de 8-9 metri.

Dacă adâncimea de la care se realizează operațiunea este însă cu mult mai mare (20-30 metri sau mai mult), va fi necesară achiziția unei pompe mai puternice. În acest fel utilizatorul se va asigura de faptul că apa este furnizată la debitul și presiunea dorită, chiar dacă distanța dintre locuință și sursă este ceva mai mare decât în mod obișnuit.

Ce debit este necesar?

Debitul de refulare - cum mai este denumit - este un parametru ce trebuie obligatoriu avut în vedere atunci când se alege o pompă submersibilă. În fapt, se traduce prin cantitatea de lichid ce poate fi adusă de pompă de la sursă la consumatorul final și se exprimă în metri cubi pe oră. În funcție de cantitatea de apă necesară se va face și selecția dispozitivului dorit. Pentru a calcula corect necesarul de debit este nevoie să se consulte un expert în domeniu, o bună opțiune fiind specialiștii magazinului online shop-einstal.ro.

Tipul de alimentare

În ceea ce privește tipul de alimentare, există două alternative: pompe cu alimentare electrică sau modele bazate pe combustibil.

Pentru utilizări ocazionale, pompele alimentate cu combustibil sunt ideale. Reușesc să ofere randamentul dorit și eficiență, alături de autonomie sporită. Pe de altă parte, pentru utilizare îndelungată, pentru aplicații casnice, furnizare de apă curentă, irigații și altele, sunt mult mai potrivite pompele submersibile alimentate electric.

Alte elemente ce trebuie avute în vedere la alegerea unei pompe submersibile

Pentru ca utilizatorul să se asigure că face cea mai bună alegere, este indicat să urmărească și calitatea materialelor din care este realizată pompa submersibilă. Modelele din inox sunt cele mai recomandate, întrucât oferă o durată îndelungată de funcționare în cele mai bune condiții.

Prezența presostatului este de asemenea esențială pentru o bună funcționare a pompei submersibile. Această componentă informează utilizatorul cu privire la nivelul presiunii apei pompate, avertizând în același timp în momentul în care își fac apariția anumite erori sau defecțiuni.

Nu în cele din urmă, prezența unui flotor este de asemenea importantă. Această componentă va sesiza lipsa apei și va opri automat pompa, pentru a preveni eventuale probleme și defecțiuni ce pot apărea în momentul în care produsul lucrează „în gol".

Odată ce sunt bifate toate criteriile de mai sus, alegerea pompei submersibile nu mai este o misiune atât de dificilă. La fel ca și în cazul achiziției oricărui alt produs, este necesară doar o informare suficientă și o stabilire clară a priorităților și nevoilor.

Comenteaza