Ce să mănânci neapărat dacă mergi în vacanță în Grecia. Topul preparatelor pe care să nu le ratezi

Ce să mănânci neapărat dacă mergi în vacanță în Grecia. Topul preparatelor pe care să nu le ratezi

Grecia a devenit a doua casă a românilor, când vine vorba de vacanțele de vară.

Aceștia iubesc peisajele de acolo, dar mai ales prețurile bune de care au parte. Majoritatea s-au obișnuit deja cu preparatele tradiționale, dar unii dintre aceștia se tem încă să încerce noi gusturi. Dacă destinația ta pentru concediul din sezonul cald este Grecia, nu uita să mănânci neapărat un anumit preparat! Iată despre ce este vorba!

Printre destinațiile preferate de români când vine vorba despre concediul de vară este Grecia. Mulți dintre ei se simt deja ca acasă și sunt obișnuiți cu unele preparate tradiționale. În timpul acesta, alții se tem să încerce gusturi noi. Chiar și cei care s-au familiarizat deja cu bucătăria grecească mai ai multe lucruri de gustat.

Sigur în minte îți vine lista de mâncăruri precum: souvlaki, gyros, tzatziki, musaca sau fructe de mare. Grecia înseamnă mult mai mult decât atât! Trebuie doar să ai puțin curaj să descoperi și alte arome. Aici găsești una din cele mai faimoase gastronomii din lume, de-a lungul ei influențată de cei care au trecut pe aici.

Mai exact, Grecia s-a aflat sub ocupație otomană timp de mai multe secole, astfel să poți să găsești mai multe asemănări între bucătăria de aici și cea turcească. Turiștii care ajung în această locație trebuie neapărat să încerce Bugiurdi. Mai exact, preparatul are la bază o brânză picantă gătită într-un vas de ceramică.

Ea stă câteva minute bune la cuptor alături de ulei de măsline și mirodenii. De asemenea, roșiile din ea pot fi înlocuite cu ardei gras și ceapă în unele restaurante. Poți să o faci și tu la tine acasă foarte simplu, dar nu uita că totul constă în calitatea ingredientelor pe care le folosești.

Încearcă să cumperi cele mai bune produse care să te ducă cu gândul exact la o vacanță în peisajele de acolo. La capitolul brânzeturi iese în prim-plan Saganaki. Acesta este un preparat dintr-un cașcaval special care este tras la tigaie.

Se gătește alături de susan, miere și lămâie și este delicios. Numele provine de la tigaia în care se prepară în mod normal, o tigaie cu două mânere – sagani.

Unii bucătari au schimbat-o și i-au adăugat un aluat și multe alte condimente. În felul acesta, Saganaki special poate fi servit și la prânz, potrivit playtech.ro.

Comenteaza