Ce să scrii la „Despre mine” în CV?

Ce să scrii la „Despre mine” în CV?
Ce să scrii la „Despre mine” în CV?
Ce să scrii la „Despre mine” în CV?

Profilul tău profesional poate fi descris rapid prin analiza CV-ului tău.

Chiar înainte ca managerul de angajare să te invite la un interviu, un CV bine redactat te ajută să faci o primă impresie pozitivă. Chiar și profilul unui candidat mediocru poate fi remarcat cu ajutorul acestuia. Secțiunea „Despre mine" a CV-ului este una dintre cele mai importante părți ale acestuia. Această parte ar putea să te ajute să ieși în evidență față de concurență și să-ți îmbunătățească șansele de a fi chemat la un interviu dacă este formulată corect. Iată ce să scrii la „Despre mine" în CV-ul tău și cum poți profita la maximum de această secțiune.

Ce rol are secțiunea „Despre mine" într-un CV?

CV-ul complet este rezumat în secțiunea „Despre mine". Aceasta cuprinde pe scurt cele mai importante detalii despre persoana în căutarea unui loc de muncă pe care managerul care face angajările trebuie să le cunoască. Atunci când managerul de resurse umane nu are timp să analizeze fiecare CV în întregime, această componentă devine și mai valoroasă. Prin urmare, o privire rapidă asupra secțiunii „Despre mine" din CV îl va ajuta să înțeleagă profilul candidatului, experiența sa profesională și altele.

Selectează adjective de impact și oferă dovezi ale abilităților tale

Cheia de exprimare într-un CV este să folosești adjectivele cu moderație și să petreci mai mult timp oferind dovezi ale calităților tale sub formă de realizări. Deși oricine poate pretinde că este organizat, CV-ul tău trebuie să demonstreze acest lucru. 

Caută câteva adjective adecvate care să fie potrivite pentru ce să scrii la „Despre mine" în CV-ul tău. Atunci când te gândești cum să te definești într-un CV, ia în considerare următoarea listă de cuvinte potrivite:

Determinat;
Independent;
Bine organizat;
Eficient;
Adaptabil;
Original;
Concis;
Experimentat;
Prietenos;
Meticulos;
Entuziast.

Creează secțiunea „Despre mine" a CV-ului

Poate fi intimidant să te descrii pe tine însuți când nu știi ce să scrii în secțiunea „Despre mine" a unui CV. Aceasta servește ca un "elevator pitch" pentru a-l convinge pe managerul de recrutare că ar trebui să fii luat în considerare pentru postul respectiv. Cu toate acestea, redactarea unui profil puternic în CV poate fi o provocare dacă nu știi de unde să începi.

Nu uita să adaugi câteva cuvinte cheie ale CV-ului oriunde în exemplarul tău, cum ar fi în secțiunea „Despre mine". Potrivit experților, a te vinde prea mult și a deveni prea personal în profilul tău profesional sunt două greșeli frecvente făcute de cei care își caută un loc de muncă. Astfel, evită să folosești prea multe superlative și nu folosi acest loc pentru a-ți expune problemele personale.

Lasă verbele să fie cele care dirijează rezumatul profesional

Experiența de muncă relevantă rămâne un aspect esențial pe care angajatorii sunt adesea interesați să îl vadă în prim plan. Adaptarea CV-ului tău la descrierea postului este o metodă de a le demonstra ceea ce își doresc. 

Atunci stabilești ce să scrii în secțiunea „Despre mine" a CV-ului, scopul este să folosești cu moderație câteva dintre cuvintele menționate mai sus, permițând verbelor de acțiune să vorbească mai mult. Atunci când decizi cum să te definești pe tine însuți într-un CV, ia în considerare următoarea listă de verbe:

Prezentat;
Generat;
Executat;
Supravegheat;
Am obținut;
Realizat;
Participat;
Crescut;
Îndrumat;
Finalizat;
Am luat parte la;
Am făcut echipă;
Îmbunătățit;
Finalizat;
Facilitat.

Ce să scrii la „Despre mine” în CV?

Pașii de mai jos te vor ajuta să redactezi o secțiune „Despre mine" convingătoare în CV.

Identificare
A vorbi despre tine însuți într-un CV începe cu definirea identității tale. Este esențial să îți poți recunoaște și prezenta cu claritate titlul profesional. Ar trebui să specifici funcția ta actuală sau de la locurile de muncă anterioare și experiența profesională relevantă.

Descriere
În această parte, ar trebui să îți evidențiezi talentele și trecutul profesional pentru a te poziționa ca fiind un candidat calificat pentru postul oferit. Experiența ta profesională, realizările, expertiza tehnică și competențele transversale, toate acestea conlucrează pentru a-ți conturua o imagine convingătoare drept un candidat competent, potrivit pentru echipa din care vei face parte și rolul pentru care aplici.

Rezumat
Managerul de recrutare este interesat să afle care este perspectiva ta asupra parcursului tău profesional și ce vizezi pentru dezvoltarea ta. Prin urmare, este esențial să îți expui în mod clar obiectivele profesionale pe termen scurt, mediu și lung în legătură cu postul pentru care candidezi.

În concluzie, răspunzând la întrebarea ce să scrii la „Despre mine" în CV, ar trebui să redactezi un rezumat personal succint și interesant. Datorită nivelului lor de experiență, profesioniștii cu vechime au multe de spus în CV-urile lor, dar ar putea fi puțin confuz pentru proaspeții absolvenți să știe de la început ce informații sunt necesare. Prin urmare, o strategie pentru un student sau un candidat debutant este de a utiliza termeni care să caracterizeze cel mai bine talentele, abilitățile soft sau atributele de personalitate și care pot fi, de asemenea, utile pentru munca alocată.

În cele din urmă, poți să îți faci o idee orientativă și să te inspiri despre cum ar trebui să fie structurată secțiunea „Despre mine" din CV-ul tău consultând secțiunea CVapp model de CV online. Astfel, poți crea un CV eficient, aliniat cu standardele internaționale în recrutare și industriile cheie, care să se distingă de concurență și să te prezinte ca un candidat dezirabil. Păstrează CV-ul scurt, direct și eficient, făcând referire la experiența relevantă, talentele și cunoștințele tale. 

Comenteaza