Ceaşca de sănătate. Beneficiile umitoare ale măceşului pentru minte şi corp

Ceaşca de sănătate. Beneficiile umitoare ale măceşului pentru minte şi corp
Măceşul este foarte apreciat în medicina naturistă, datorită efectelor benefice asupra sănătăţii noastre.

Remedii pentru artrită

Studii recente în rândul bolnavilor de artrită au dovedit efectul antiinflamator al pulberii de măceşe. Bolnavilor care li s-a administrat câte o linguriţă de pulbere de măceşe pe zi, li s-a îmbunătăţit simţitor starea de sănătate prin diminuarea durerilor şi şi prin ameliorarea mobilităţii articulaţiilor cu 25% , în comparaţie cu suferinzii de artrită care au urmat un tratament clasic. Un tratament similar s-a dovedit benefic şi în cazul osteoartritei.

Protejează inima

Substanţele antiinflamatoare şi antioxidanţii conţinuţi de măceşe joacă un rol protector pentru inimă şi pentru aparatul cardiovascular. Infuzia de măceşe ajută la scăderea tensiunii, reduce efectul colesterolului "rău"şi diminuează inflamaţia vaselor de sânge.

Bune pentru afecţiunile digestive

Preparate tot sub formă de infuzie, măceşele sunt benefice în problemele de stomac: spasme, iritaţii, diaree , constipaţie şi în diferite boli intestinale.

Duşmanii virozelor

În perioada epidemiilor, infuziile de măceşe, la fel şi pulberea, se luptă cu viruşii şi combat efectele febrile. Se consumă câte trei ceaiuri pe zi, iar pulberea de măceşe ( două-trei linguriţe se poate adăuga în iaurt, în supe sau compoturi.

Preventiv, se administrează câte un vârf de cuţit de pulbere sau de fructe uscate şi zdrobite, de mai multe ori pe zi.

 

Comenteaza