P Cele mai bune sfaturi pentru curățarea mașinii de spălat

Cele mai bune sfaturi pentru curățarea mașinii de spălat

Tindem să uităm, dar trebuie să avem grijă de mașina de spălat rufe la fel cum avem grijă de mașina de spălat vase! Această întreținere nu numai că va prelungi durata de viață a aparatelor de uz casnic, dar va face și rufele mai moi. Descoperiți sfaturile noastre pentru a scăpa de mirosurile urâte, mucegai și calcar!

Cât de des ar trebui să curăț mașina de spălat?

Pentru a prelungi durata de viață a mașinii dumneavoastră de spălat, există câteva lucruri pe care le puteți face înainte și după fiecare utilizare:

  • Goliți-vă buzunarele de șervețele și alte obiecte care ar putea intra în ele
  • Îndepărtați nisipul și praful de pe tivuri
  • Alegeți produse de curățare care nu vor deteriora rufele sau rezervorul.
  • În orice caz, după fiecare spălare, lăsați fereastra, tamburul, capacul și dozatorul de detergent deschise pentru a permite umezelii să iasă mai repede.

O dată pe lună, aparatul este pus în funcțiune la o temperatură ridicată de 80-90° C pentru a îndepărta urmele de detergent din tambur.

O dată sau de două ori pe an, nu uitați să dezinfectați temeinic!

Curățarea mașinii de spălat în funcție de dispozitiv

Cum vă curățați mașina de spălat cu încărcare prin partea superioară?

La acest tip de mașină de spălat, în general, nu este posibilă detașarea distribuitorului de detergent. Prin urmare, va trebui să o curățați fără să o scoateți, așa cum se întâmplă în cazul unei mașini de spălat cu hublou. Apoi, trebuie să curățați tamburul și să puneți mașina în funcțiune la un ciclu fierbinte, adăugând o cană de detergent de uz casnic și de balsam. Veți repeta această operațiune la fiecare două-trei luni.

Cum se curăță mașina de spălat cu încărcare frontală?

Este important de știut că mașina de spălat cu încărcare frontală oferă o gamă largă de opțiuni pentru îngrijirea hainelor dumneavoastră. Cu toate acestea, poate acumula reziduuri de detergent sau mucegai din cauza cantității mici de apă folosită. Aceasta poate acumula un miros neplăcut, ceea ce poate afecta hainele dumneavoastră.

Iată care sunt pașii de urmat pentru a o curăța:

  • Umeziți o cârpă moale din microfibră cu apă caldă și stoarceți-o
  • Ștergeți interiorul aparatului, inclusiv ușa și panoul de comandă, cu cârpa
  • Folosiți o cârpă uscată pentru a îndepărta murdăria de pe exteriorul aparatului

În interior, trebuie să :

  • Îndepărtați toate obiectele din interior
  • Umpleți dozatorul de înălbitor sau înmuiați o pastilă de curățare. Lăsați-o să funcționeze, acționând mașina și închideți ușa
  • Apăsați funcția de curățare tambur - dacă mașina dvs are această funcție
  • Deschideți ușa pentru a aerisi tamburul la sfârșitul ciclului

De asemenea, este posibil să clătiți garniturile de etanșare ale ușilor, amestecând ¾ cană de înălbitor, cum ar fi cristale de sodă sau detergent de vase, cu o cană de apă fierbinte. Acest lucru va curăța bine garniturile. Trebuie doar să le uscați cu o cârpă umedă.

Cum să curățați eficient filtrele mașinii de spălat?

Filtrele au un rol important în menținerea murdăriei în afara mașinii de spălat. Prin urmare, este necesar să curățați filtrele aproximativ o dată la 3 luni. Pentru a face acest lucru, opriți apa, deșurubați furtunul de intrare a apei și curățați filtrele de la ambele capete cu o perie.

Cu toate acestea, filtrele și garniturile trebuie înlocuite după curățare pentru a preveni scurgerile.

În plus, nu trebuie să uitați să curățați și să clătiți scurgerea apei. Acest lucru ar trebui făcut o dată sau de două ori pe an. Bineînțeles, trebuie să verificați dacă nu există depuneri de murdărie în conducta de scurgere.

Mașina de spălat Arctic

Cele mai bune produse pe care să le folosești pentru a-ți curăța și lustrui mașina de spălat

Ca produs miraculos și foarte eficient pentru a freca mașina de spălat, oțetul alb este, fără îndoială, regele. Este un excelent agent de îndepărtare a calcarului și ajută la curățarea echipamentului și la igienizarea tuturor componentelor acestuia.

Bicarbonatul de sodiu și săpunul de casă sunt, de asemenea, perfecte pentru a reduce calcarul și mirosurile. Pe de altă parte, utilizarea unui agent anticalcar este recomandată doar în cazul apei dure.

Aveți grijă să nu folosiți prea mult detergent sau înălbitor, care au un puternic efect anti-rugină, dar pot deteriora îmbinările.

Comenteaza