Cele mai eficiente remedii naturiste pentru bătături

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru bătături
Iata cateva idei de tratamente naturiste pentru bataturile in talpa, o problema dureroasa si inestetica cu care se confrunta foarte multe persoane.

Unguent de gălbenele

Pentru a prepara unguentul ai nevoie de 50 g flori uscate de gălbenele sau 100 g flori proaspete, 400 ml ulei de măsline, o lingură de unt sau de untură şi două linguri de ceară de albine. Mărunţeşte bine florile, pune-le într-un borcan şi toarnă peste ele uleiul. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le la macerat lângă o sursă de căldură, timp de trei săptămâni. Apoi filtrează uleiul, toarnă-l într-un ibric emailat şi încinge-l în baie de aburi. Adaugă untul sau untura şi ceara, iar când s-a omogenizat bine, ia ibricul de pe foc, lasă-l să se răcească şi freacă bine cu o spatulă de lemn până obţii o cremă. Unguentul astfel obţinut se păstrează la frigider şi se foloseşte, de mai multe ori pe zi, împotriva bătăturilor.

Foiţe de ceapă

Scoate pieliţele subţiri dintre foile cepei, iar partea cărnoasă rămasă, coace-o la cuptor până se înmoaie. După aceea, las-o câteva minute în oţet, apoi aplic-o pe bătătură şi fixeaz-o cu un plasture. Execută procedeul seara, înainte de culcare, şi lasă să acţioneze până dimineaţa.

Propolis

Foarte eficient în bătălia cu bătăturile este propolisul proaspăt, în niciun caz să nu fie mai vechi de un an. Ia o bucată de propolis, încălzeşte-o puţin, lipeşte-o chiar pe bătătură, apoi aplică un leucoplast. Schimbă propolisul o dată la trei-patru zile. După câteva aplicări, bătătura se desprinde singură.

 

Comenteaza