Chimenul. Beneficii pentru sănătate, piele și păr

Chimenul. Beneficii pentru sănătate, piele și păr
Chimenul este folosit în toată lumea pentru gustul său deosebit, însă în mod special în India.

Aroma sa unică este perfectă pentru preparatele coapte, salate sau chiar dulciuri. Componentele care îi oferă chimenului aroma deosebită au numeroase proprietăți antioxidante și digestive. Acesta conține uleiuri esențiale, luteină, caroten și antioxidanți care anihilează radicalii liberi când aceștia pătrund în corp. De asemenea, chimenul este o sursă excelentă de minerale cum ar fi cupru, zinc, mangan, potasiu, calciu și seleniu.

Ceaiul și infuziile de chimen sunt extrem de eficiente pentru tratarea infecțiilor tractului urinar, răcelii, bronșitei, tuse și febră. De asemenea stimulează imunitatea și crește pofta de mâncare la pacienții supuși la chimioterapie. Semințele de chimen și uleiul esențial de chimen întăresc stomacul și îți oferp ajutor atunci când suferi de balonare sau spasme intestinale. De asemenea, ele sunt excelente pentru inimă, deoarece consolidează musculatura, previn arteroscleroza, scăderea tensiunii arteriale și echilibrează nivelul colesterolului din sânge. Uleiul din semințe de chimen îndepărtează respirația urât mirositoare și bolile gingivale.

Uleiul esențial de chimen a fost folosit încă din antichitate pentru îngrijirea pielii. Acesta reduce inflamațiile și pungile de sub ochi. De asemenea vindecă rănile și este deseori folosit la băile cu aburi pentru că dezinfectează și curăță porii în profunzime. Estompează ridurile și stimulează circulația de la nivelul pielii astfel încât tu să arăți mereu tânără și frumoasă. Uleiul esențial de chimen este un tratament foarte bun împotriva acneei și a tenului gras și totodată reduce erupțiile cutanate și rengenerează celulele pielii.

Acest ulei minune este extrem de benefic în tratarea infecțiilor scalpului și te ajută să scapi de mătreață. Are proprietăți antiseptice și poate reduce căderea părului datorată infecțiilor scalpului. Totodată îmbunătățește considerabil textura părului atunci când este utilizat în mod regulat.

sursa:teotrandafir.com.

 

Comenteaza