Clujul, sub atenționare COD GALBEN de caniculă. Temperaturile ajung spre 40 de grade

Clujul, sub atenționare COD GALBEN de caniculă. Temperaturile ajung spre 40 de grade

Vineri și sâmbătă, județul Cluj se va afla sub atenționare Cod Galben de caniculă. 

Astfel, vineri, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

De asemenea, canicula rămâne și pe parcursul zilei de sâmbătă în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei. În zonele menționate disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Totodată meteorologii precizează că din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sud-vestice.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza