News alert Clujul, sub COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină

Clujul, sub COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină

Meteorologii au emis joi o nouă atenționare de instabilitate atmosferică, valabilă în mai multe județe, printre care și Cluj.

ANM a emis o atenționare Cod Galben de vreme instabilă pentru cea mai mare parte a țării. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de joi, 10 iunie, în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Clujul, sub COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină

Totodată, meteorologii au actualizat și informarea meteo de vreme severă, emisă miercuri. Astfel, în intervalul 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

 

Comenteaza