News alert COD GALBEN de ninsori, viscol şi frig, în aproape toată ţara. Inclusiv la Cluj

COD GALBEN de ninsori, viscol şi frig, în aproape toată ţara. Inclusiv la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dup-amiaza, o atenţioare de Cod Galben de ninsori, viscol şi răcire accentuată pentru mai multe judeţe, printre care și Cluj.

ANM a emis o atenţionare de vreme rea valabilă în următoarele două zile.

Astfel, pentru intervalul 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16, se vor semnala ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.
Meteorologii spun că vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

A doua atenţionare este una Cod Galben, pentru intervalul 22 februarie, ora 16 - 23 februarie, ora 16.

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55....65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Poza noua 21.02.2019

Comenteaza