Cod galben de vreme rea la Cluj. Vânt puternic și ninsori

Cod galben de vreme rea la Cluj. Vânt puternic și ninsori

Meteorologii au emis avertizări Cod galben de vânt puternic în aproape toată ţara. Vremea se va răci, iar la munte va ninge.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni, un Cod galben valabil în cea mai mare parte a țării. Avertizarea va fi în vigoare marţi, între orele 6.00 - 21.00, fenomenele vizate fiind  intensificări ale vântului şi predominant ninsori la munte.
 
Astfel, marţi dimineaţa, în Banat şi Crişana, apoi treptat şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...70 kilometri pe oră.
 
Meteorologii spun că vântul va avea intensificări şi la munte, unde se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile şi rafalele vor depăşi 70...90 kilometri pe oră, spulberând zăpada. De asemenea, se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaţilor Orientali şi mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Poza noua 13.04.2020

 

Comenteaza