News alert COD PORTOCALIU de vijelii, grindină și ploi torențiale la Cluj

COD PORTOCALIU de vijelii, grindină și ploi torențiale la Cluj

Meteorologii au emis joi noi avertizări de vreme severă în mai mai multe județe, printre care și Cluj.

Astfel, în intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină, zone aflate sub avertizare Cod Galben. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40...60 l/mp și izolat 70 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis încă două atenționări COD GALBEN.

În intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Totodată, în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00, vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăși 80...100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55...65 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

COD PORTOCALIU de vijelii, grindină și ploi torențiale la Cluj

Comenteaza