News alert COD PORTOCALIU de viscol puternic și precipitații în Apuseni. În Meridionali e COD ROȘU

COD PORTOCALIU de viscol puternic și precipitații în Apuseni. În Meridionali e COD ROȘU

Meteorologii au emis avertizări Cod Roșu, Portocaliu și Galben de vânt, viscol puternic și precipitații, pentru zona montană din mai multe județe, inclusiv Cluj. 

Astfel, potrivit ANM, pentru intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, la altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali a fost emis un Cod Portocaliu de vreme severă: va fi viscol puternic (rafale de peste 100...110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100...110 km/h) și precipitații mixte.

Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30...50 l/mp și izolat de peste 60...70 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

De asemenea, pentru același interval a fost emis un Cod Roșu: La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Totodată, de astăzi de la ora 11, până joi la ora 18, este în vigoare o avertizare Cod Galben de ntensificări susținute ale vântului, cantități importante de apă în zona montană.

"La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...75 km/h.

În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25...40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

Notă: Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20...25 l/mp. 

Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate", arată ANM.

Cod PORTOCALIU de viscol puternic și precipitații în Cluj

 

 

Comenteaza