Cod portocaliu la Cluj, în weekend! Se intensifică vântul şi vin ploile

Cod portocaliu la Cluj, în weekend! Se intensifică vântul şi vin ploile
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, cod galben şi cod portocaliu, valabile preponderent în centrul, vestul şi nordul ţării.

Meteorologii informează că de sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 02:00, până duminică, 22 noiembrie, la ora 12:00, va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie) în Munţii Apuseni şi în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, vor predomina treptat ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Meteorologii precizează că precipitaţii mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.

În intervalul menţionat vântul va avea temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

În acelaşi timp, de sâmbătă de la ora 09:00 până duminică la aceeaşi oră este în vigoare un cod portocaliu de vreme rea. 

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de 21 noiembrie şi în noaptea de 21/22 noiembrie, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Comenteaza