Coșul de picnic ideal: ce să iei cu tine pentru super distracție

Coșul de picnic ideal: ce să iei cu tine pentru super distracție

O activitate minunată pentru întreaga familie, de la mic la mare, picnicul se pretează pentru o mulţime de ocazii. Poţi organiza un picnic pentru a celebra o aniversare, o Sărbătoare sau pur şi simplu pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi în weekend ori într-o seară de vară.

Ca totul să meargă strună, e bine să îţi pregăteşti din timp geanta de picnic şi să iei cu tine toate cele necesare. Află de mai jos ce nu trebuie să îţi lipsească din coşul de picnic:

Pătură groasă

Cea mai simplă soluţie pentru un picnic confortabil, pătura se aşează uşor atât pe iarbă, cât şi pe plajă, iar în funcţie de dimensiunile ei, poate să acomodeze chiar şi 10-12 persoane. Alege o pătură groasă dacă îţi doreşti extra confort pentru tine şi cei dragi. Majoritatea modelelor se împăturesc rapid şi se pot pune în coşul de picnic, în geanta sau în portbagaj.

Scaune pliante

Scaunele pliante te pot ajuta şi ele să ai parte de confort la picnic, mai ales dacă o pătură nu este suficientă. Cauta scaune pliante de dimensiuni mici, pe care să le poţi transporta rapid şi uşor. În general, acestea au preţuri prietenoase, ce pornesc de la câteva zeci de lei.

Băuturi diverse

Apă proaspătă nu poate lipsi dintr-un coş de picnic, indiferent de vremea de afară sau de locaţie. Pe lângă apă proaspătă, e o idee bună să optezi şi pentru alte băuturi, în special pentru reţete de vară. Limonadă, ice tea, sucuri fresh, citronada, smoothieuri, toate merg de minune la picnic, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi.

Dacă îţi doreşti să adaugi şi băuturi alcoolice în meniu, îndreaptă-te către vin, o alegere minunată pentru picnic, fie că optezi pentru vin alb, fie că alegi vin roşe.

Snackuri

Pe lângă băuturi, adăugă în coşul de picnic şi câteva snackuri sau gustări. În funcţie de preferinţele familiei sau prietenilor poţi alege sandwichuri, chipsuri, crochete de peşte, brânză sau cartofi, dar şi salate, tacos sau platouri cu brânzeturi ori mezeluri. Ca să le depozitezi adecvat, nu uita să foloseşti o ladă sau o geantă frigorifică.

Fructe sau deserturi

Deşertul nu poate nici el să lipsească de la un picnic reuşit, aşa că pune în coş şi câteva dulciuri, fie prăjituri de casă, fie clătite, budinci sau iaurturi. Dacă îţi doreşti o alternativă mai bună la dulciurile din comerţ, alege fructe proaspete. Poţi opta pentru pepene roşu, căpşuni, piersici, caise, cireşe sau necatrine.

Jocuri pentru copii

Un picnic reuşit înseamnă distracţie atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Ca să le oferi copiilor activităţi distractive şi educative, pune în coşul de picnic şi câteva jocuri. Un joc de LEGO poate fi o super idee, mai ales că se potriveşte aproape tuturor vârstelor. Jocurile de LEGO îi încurajează pe cei mici să îşi exerseze memoria, creativitatea, abilităţile motorii fine, dar şi gândirea critică.

Mai mult, ai o mulţime de jocuri de LEGO, din care să alegi, de la variante cu prinţese şi până la variante cu personaje din desene animate. Spre exemplu, LEGO Ninjago are la baza personaje iubite de cei mici, ce apar în seriale TV şi filme.

În afară de LEGO, mai poţi achiziţiona jocuri de societate, precum Monopoly, Twister, Căţân sau Activity.

În cazul în care cei mici prefera activităţile sportive, adăugă în coşul de picnic o minge, o coardă de sărit, poate chiar şi role.

Cărţi sau reviste

Lectura e întotdeauna o idee bună, fie la picnic, fie acasă sau în vacanţă. Ca să diversifici activităţile de la picnic, ia în coş şi câteva cărţi sau reviste, de care să se bucure întreaga familie. Poţi alege cărţi pentru copii, romane, titluri de self-help, reviste de modă sau design interior.

Când pregăteşti coşul de picnic, nu uita să pui esenţialele: pătură, băuturi şi snackuri, jocuri şi câteva cărţi sau reviste.

Comenteaza