Advertorial Cum alegi fondul de ten potrivit pentru tine

Cum alegi fondul de ten potrivit pentru tine

Cum să găsești fondul de ten perfect pentru pielea ta poate să fie un adevărat chin deoarece nu este deloc ușor să îți dai seama care este cel care ți se potrivește cel mai bine, mai ales că există o grămadă de tipuri și de produse de la o grămadă de branduri de cosmetice, de la fondul de ten Maybelline și până la fondul L’Oreal și multe alte branduri.

De ce este important să alegi un fond de ten potrivit pentru tine?

Discutăm despre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi un fond de ten Maybelline sau de la orice alt brand deoarece fondul de ten potrivit te poate ajuta să arăți impecabil, ascunzând imperfecțiunile și oferind acea senzație de piele sănătoasă și frumoasă sau din contră, te poate pune într-un total dezavantaj, dacă nu este potrivit cu nuanța ta de piele sau cu nevoile pe care le are tenul tău.

Să vedem, deci, care sunt pașii prin care îți recomandăm să treci în procesul de selecție a fondului de ten Maybelline sau de la orice alt brand care ți se potrivește.

1. Tipul tău de ten

Mai important decât orice, chiar și decât nuanța pielii tale, este tipul tău de ten deoarece în funcție de acest lucru vei ști ce fond de ten să alegi pentru că fiecare tip de piele are o altă nevoie. În cazul în care nu știi ce tip de ten ai, te sfătuim să te documentezi sau să apelezi la ajutorul unui dermatolog sau al unui consultant pe care îl găsești în magazinele de cosmetică.

De pildă, dacă tu ai tenul gras, te poți îndrepta către un fond de ten lichid, dar care nu are ulei sau către un fond de ten de tip pudră deoarece acestea au capacitatea de a absorbi uleiurile și de a crea senzația de piele mată și netedă. Poți încerca un fond de ten de la Maybelline, spre exemplu.

În cazul în care ai tenul uscat, îți recomandăm să alegi un fond de ten de tip stick sau lichid deoarece sunt foarte hidratante și îți ajută pielea.

Pentru tenul mixt, poți să amesteci fondurile de ten și să le eviți pe cele bogate în uleiuri sau pe cele emoliente.

Iar, în fine, dacă ai tenul sensibil, primul pas pe care îl ai de făcut este acela de a exclude produsele care conțin iritanți cum ar fi parfumul și alcoolul, dar și talc sau uleiuri minerale - cea mai bună decizie este să te consulți cu dermatologul tău, el va ști cel mai bine ce tip de fond de ten să îți recomande.

2. Nuanța pielii tale

După ce ai identificat tipul tenului tău, următorul pas este să afli care este nuanța pielii tale. În cazul în care nu îți dai seama exact care este aceasta, poți testa fondul de ten Maybelline sau de la orice alt brand. 

Testează-l pe linia maxilarului sau pe gât pentru a observa dacă fondul de ten este sau nu potrivit - dacă fondul de ten se amestecă într-un mod natural în culoarea pielii tale, atunci este cea care ți se potrivește, însă dacă observi chiar cele mai mici probleme, este clar că nu ai făcut alegerea potrivită. Testează până găsești nuanța perfectă pentru tine.

3. Subtonul pielii tale

Una dintre greșelile frecvente pe care femeile le fac este aceea că nu sunt atente și la subtonul pielii lor și astfel fondul de ten pe care îl aleg nu va fi cel potrivit pentru ele.

Dacă nu știi care este subtonul pielii tale, privește tenul curățat și observă dacă este auriu sau roz. În cazul în care predomină rozul, ai un ton rece, iar în cazul în care predomină auriul, ai un ton cald, iar dacă observi că cele două se combină, tenul tău este neutru. O altă modalitate prin care îți poți da seama este să îți privești venele și să observi dacă par mai albastre sau mai violete și atunci ai subton rece, iar dacă par mai degrabă verzi, atunci subtonul tău va fi cald.

Spor la alegeri potrivite!

 

 

Comenteaza