Cum alegi pantofii pentru bărbați – 3 secrete

Cum alegi pantofii pentru bărbați – 3 secrete

Atunci când vine vorba despre pantofii pentru bărbați este nevoie să ții cont de câteva criterii de bază pentru a face alegerile corecte.

În rândurile care urmează îți vom povesti pe larg care sunt elementele esențiale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vine vorba despre a îți alege următoarea ta pereche de pantofi pentru bărbați.

Pantofii pentru bărbați, fie că ne referim la cei sport, fie că ne referim la cei casual sau eleganți, îți pot da mari bătăi de cap, în cazul în care nu știi cum să îi alegi. Pentru a evita toate aceste neplăceri, îți prezentăm, mai jos, câteva secrete care te vor ajuta să faci alegeri potrivite pentru tine.

1. Află măsura corectă a piciorului tău

Primul pas de la care trebuie să pleci este acela de a ști să îți măsori corect piciorul. Chiar dacă ți se pare că este un aspect neimportant, află că o măsură incorectă îți poate aduce neplăceri, atât în cazul în care pantofii sunt prea mici, cât și dacă sunt prea mari. De pildă, pentru un confort sporit, trebuie să ții cont atât de lățimea, cât și de lungimea piciorului. În cazul în care nu știi exact care este măsura care ți se potrivește, poți să apelezi la ajutorul personalului din magazine, care te va ajuta să afli care este măsura potrivită pentru tine. Dacă vrei să faci asta acasă, singur, îți poți măsura piciorului plasându-l pe o foaie de hârtie și trăgând o linie deasupra călcâiului și una deasupra degetului mare. Adaugă apoi un cm sau doi distanței dintre cele două linii și astfel vei afla care este măsura potrivită pentru tine.

2. Alege materiale de calitate

În cazul pantofilor pentru bărbați, la fel ca și în cazul celorlalte articole de încălțăminte pentru bărbați, materialul din care sunt confecționați respectivii pantofi este extrem de important, atât pentru confortul picioarelor tale, cât și în ceea ce privește rezistența în timp a pantofilor pentru bărbați pe care îi vei alege. Cel mai recomandat material este pielea deoarece îți va împlini toate aceste nevoi de care am amintit mai devreme îți va lăsa picioarele să respire și nu îți va produce disconfort.

Și pielea întoarsă este o opțiune bună și calitativă, însă trebuie să ai în vedere faptul că pielea întoarsă este mai greu de întreținut și dacă nu ești foarte disciplinat este posibil să îi cureți mai greu. Îți recomandăm să eviți pe cât posibil pantofii pentru bărbați confecționați din materiale sintetice deoarece nefiind de o calitate bună, nu vor rezista prea mult în timp și îți pot provoca și neplăceri atunci când îi porți, cum ar fi transpirația picioarelor deoarece materialul nu permite aerisirea acestora și, mai rău, apariția unor boli de piele, cum ar fi ciuperca piciorului.

3. Stilul tău și ocazia pentru care îi porți

Un alt criteriu important de care te sfătuim să ții cont este acela al stilului vestimentar preferat de tine. După ce te-ai asigurat că pantofii au exact măsura care îți trebuie ție și sunt confecționați dintr-un material de calitate, este momentul să verifici și criteriul stilului. Spre exemplu, dacă ești un bărbat care apreciază stilul elegant și aceasta este direcția în care îți creezi ținutele, este clar că și pantofii pentru bărbați vor trebui aleși în aceeași linie estetică. În cazul în care apreciezi mai mulți stilul casual sau sport, pantofii pentru bărbați vor trebui aleși conform acestor preferințe ale tale.

Și pentru că am pomenit și ocazia pentru care îi porți în rândurile de mai sus, nu uita să ții cont și de aceasta. De pildă, oricare ar fi preferința ta pentru stilul vestimentar, atunci când mergi la un eveniment special sau la o gală este obligatoriu să îți alegi pantofii în conformitate cu ocazia respectivă și să te îndrepți către o pereche de pantofi eleganți pentru bărbați.

Ține cont de toate aceste criterii atunci când îți vei cumpăra următoarea ta pereche de pantofi pentru bărbați și te asigurăm că nu vei da greș.

Comenteaza