Cum va fi vremea în luna august. Prognoza de UNTOLD și minivacanța de Sf. Maria

Cum va fi vremea în luna august. Prognoza de UNTOLD și minivacanța de Sf. Maria

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. 

ANM a emis o prognoză valabilă până pe 21 august. Iată prognoza meteo pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 24 - 31.07.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și deficitar în regiunile sudice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 31.07 – 07.08.2023

În această săptămână, la al cărei final va avea loc și festivalul UNTOLD de la Cluj (joi, 3 august - duminică, 6 august), temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 07 – 14.08.2023

Meteorologii estimează că în săptămâna la al cărei final începe minivacanța de Sf. Maria (sâmbătă, 12 august - marți, 15 august), temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile, iar în inrervalul 14 – 21.08.2023, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Comenteaza