Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii septembrie

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii septembrie

Temperaturile vor creşte în primele zile, iar apoi vor înregistra o uşoară scădere, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Banat

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creştere de la 25...26 de grade - în primele zile, până spre 27...28 de grade - în 8 şi 9 septembrie, cu o tendinţă de uşoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menţine relativ constante şi vor avea valori medii în jurul a 23...24 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 12 şi 14 grade, exceptând nopţile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 15...17 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse, vor fi posibile şi în perioada 12-18 septembrie.

Crişana

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de normalul perioadei, astfel încât media media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 24...25 de grade - în 5 şi 6 septembrie, până în jurul a 28 de grade, în 8 septembrie, cu o tendinţă de uşoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menţine relativ constante şi vor avea valori medii în jurul a 22...23 de grade. Minimele termice se vor situa în medie pe la 12...13 grade, exceptând nopţile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 14...16 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, local însemnate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi în general slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse, vor fi posibile şi în perioada 12-18 septembrie.

Transilvania

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, cu o medie a maximelor de 20...22 de grade şi a minimelor în jurul a 11 grade. În perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 23...24 de grade, iar cele nocturne la medii de 12...14 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21...22 de grade şi ale minimelor în jurul a 10 grade.

În perioada 9-12 septembrie probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, local şi temporar, vor fi posibile şi în restul intervalului de referinţă.

Maramureş

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creştere de la 22...23 de grade - în primele zile, până spre 24...26 de grade - în 8 şi 9 septembrie, cu o tendinţă de uşoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menţine relativ constante şi vor avea valori medii de 20...22 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 10 şi 12 grade, exceptând nopţile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 13...14 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse, vor fi posibile şi în perioada 12-18 septembrie.

Moldova

În primele zile (5-7 septembrie) vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19...21 de grade şi a minimelor în jurul a 10...11 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25...26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14...15 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21...22 de grade şi ale minimelor în jurul a 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9-11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe şi în cea de-a doua săptămână de referinţă.

Dobrogea

Vremea va fi răcoroasă în primele zile (5-7 septembrie), când media maximelor va fi în jur de 21 de grade, iar cea a minimelor de 13...14 grade, dar în perioada 8-11 septembrie se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25...26 de grade, iar cele nocturne la medii de 17...18 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 23...24 de grade şi ale minimelor în jurul a 14 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare şi pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Muntenia

În primele zile (5-7 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 12...13 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27...29 de grade, iar cele nocturne la medii de 15...16 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 25...26 de grade şi ale minimelor de 12...13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare şi pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Oltenia

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în primele zile (5-7 septembrie), când media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 13...14 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27...28 de grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 17 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 24...25 de grade şi ale minimelor de 12...13 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, cu caracter local şi temporar, va fi mai ridicată după data de 8 septembrie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza