Cum va fi vremea în prima lună de vară. Meteorologii au actualizat prognoza

Cum va fi vremea în prima lună de vară. Meteorologii au actualizat prognoza

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunță o lună iunie cu temperaturi peste media perioadei, iar, în general, nu se așteaptă cantități de precipitații excedentare. Iată estimările pentru intervalul 3 iunie - 1 iulie:

Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu “o abatere termică pozitivă mai accentuată” în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de ploaie vor fi mai mari în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest vor fi în general deficitare, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice. Cu excepţia extremităţii de vest, de sud şi de sud-est a ţării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de valorile normale, acestea vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperatura medie va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea de vest a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Potrivit ANM, regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării.

Comenteaza