Da ce să folosești un ham pentru bebe?

Da ce să folosești un ham pentru bebe?

Ești părinte de curând și încă nu ești hotărât dacă este sau nu cazul să investești într-un ham pentru bebe?

Este firesc să îți adresezi această întrebare, mai ales pentru că există păreri diferite în ceea ce privește acest accesoriu. Unii sunt de părere că este foarte util pentru bebe, în timp ce alții cred că îl ajută mai mult pe părintele care nu vrea să se deplaseze prea mult sau să alerge după copil și mai puțin pe bebeluș.

În materialul de față, încercăm să te ajutăm să iei o decizie, prezentându-ți atât avantajele, cât și dezavantajele unui astfel de produs.

Care sunt avantajele folosirii unui ham pentru bebe?

Există o serie de beneficii, printre care:

Un bun echilibru

Unul dintre principalele scopuri pentru care hamul pentru bebelusi a fost creat este acela de a-i ajuta să își mențină echilibrul. Atunci când încep să facă primii pași bebelușii au nevoie de susținere și de ajutor, iar hamul este perfect pentru asta.

Siguranța

Siguranța copilului tău este întotdeauna pe primul loc, inclusiv atunci când acesta începe să meargă. Este normal să se dezechilibreze atunci când face primii pași și este de ajuns nu fii atent chiar și pentru o clipă pentru ca el să se lovească de obiectele din casă sau să cadă. De asemenea, atunci când îl scoți afară, există aceleași pericole la care bebelușul poate fi expus, acelea de a se lovi sau de a cădea, însă dacă folosești un ham pentru bebe, riscurile se reduc și tind către zero.

Încrederea

Pe lângă echilibru, bebelușul are nevoie și de încredere, atunci când învață să meargă, iar hamul pentru bebe îl ajută și în acest sens deoarece va păși cu mult mai multă încredere dacă este susținut de tine și de acest accesoriu.

Limitarea accesului

Să ne gândim și la situațiile în care este nevoie să îți ajuți copilul să evite un pericol către care se poate îndrepta mai repede decât ți-ai putea imagina. De pildă, în parc sau la magazin se poate deplasa către lucruri ce pot duce la vătămarea fizică a acestuia, însă cu hamul pentru bebe reușești mult mai rapid să limitezi accesul către potențialele obiecte sau locuri periculoase.

Mai mult control și siguranță, mai ales dacă ai mai mulți copii

Dacă te afli în situația de a avea doi sau mai mulți copii și ești nevoit să ai grijă singur de ei pentru o perioadă, poate în casă sau afară, hamul pentru bebe este cu atât mai util deoarece vei reuși să îi supraveghezi și să ai grijă de ei mult mai eficient, atât în cazul în care ai gemeni sau copiii au vârste diferite.

Imaginează-ți că trebuie să alergi după doi copii în direcții diferite în același timp. Este imposibil, însă cu un astfel de accesoriu vei reuși să ai un control total și să ai grijă de ei în siguranță.

Este benefic și pentru sănătatea ta

Ai numărat vreodată de câte ori te apleci pentru a face diverse acțiuni de care are nevoie cel mic? Probabil că de sute de ori pe zi. Ei bine, cu ajutorul hamului vei reuși să ai o poziție confortabilă atunci când bebelușul face primii pași sau când mergeți la plimbare și vei scăpa de durerile de spate. De asemenea, dacă rogi o persoană mai în vârstă din familie să scoată copilul la plimbare, cu siguranță îți va fi recunoscătoare pentru ham deoarece o vei scuti de durerile de spate.

Care sunt dezavantajele folosirii unui ham pentru bebe?

Nu există aspecte dăunătoare pentru sănătatea copilului tău, atunci când vine vorba despre a folosi un ham pentru bebe, însă există două lucruri mai puțin plăcute.  Primul este designul deoarece mulți oameni sunt de părere că hamul pentru bebe aduce cu o lesă, însă există multe modele dintre care poți alege, care mai de care mai creative. Al doilea dezavantaj ar fi acela că dacă folosești hamul bebe o perioadă îndelungată, copilul ar putea să se obișnuiască prea mult cu el și să fie temător să mai facă pași fără ajutor. Așa că te sfătuim să îl utilizezi doar atunci când este nevoie de el și pentru fiecare plimbare.

Sperăm că te-am ajutat.

Etichete
Comenteaza