Desert de weekend, perfect pentru toamnă. Tarta cu prune
- Scris de Ziua de Cluj
- 29 Sep 2018, 14:10
- Utile
- Ascultă știrea
Iată o reţetă de prajitură cu prune foarte delicioasă şi uşor de preparat.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină
180 g unt
50 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
6 linguri apă rece
Pentru umplutură
1 kg prune
3 linguri zahăr
3 linguri griș
3 linguri amidon
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci cu mâna toate ingredientele și frămânți până obții un aluat omogen. Învelești în folie o bucățică de aluat și-l dai la congelator,
iar pe restul îl întinzi într-o tavă cu pereții înalți, cu diametrul de 26 cm și-l dai la frigider o oră. După aceea coci aluatul 15 minute la 180 °C. Speli prunele, le cureți de sâmburi și le tai cubulețe.
Le amesteci cu zahărul și le pui la foc mic, până își lasă zeamă. Dizolvi amidonul în 4 linguri de sirop de prune, apoi torni amestecul peste prune și mai ții la foc mic încă 5 minute. Peste aluatul precopt presari grișul, apoi torni amestecul de prune. Deasupra razi bucățica de aluat de la frigider. Dai tava din nou la cuptor 20-25 de minute. După ce s-a răcit, lași prăjitura la frigider 3 ore, o decorezi
după dorință și o servești.