"Doctorul" din bucătărie. Tratează răcelile, reduce inflamaţiile şi combate stresul
- Scris de Ziua de Cluj
- 10 Dec 2018, 14:40
- Utile
- Ascultă știrea

Cuişoarele fac parte din categoria celor mai cunoscute şi mai utilizate mirodenii de pe glob
Tratează răcelile și infecțiile respiratorii – cuişoarele sunt un foarte bun expectorant, ameliorează durerile în gât şi luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor. Pentru toate acestea puteţi prepara o băutură caldă cu ajutorul a 10 picături de ulei de cuişoare pe care le adăugaţi într-o cană cu apa caldă, la care puteţi adăuga şi miere. Consumaţi această băutură de două, trei ori pe zi. Dacă nu aveţi ulei, puteţi prepara un ceai din cuişoare. O altă afecţiune care poate fi combătută cu ajutorul cuişoarelor este sinuzita. Pentru acesta trebuie să trageţi pe fiecare nară, cu ajutorul unui pai, pulbere din cuişoare.
Combat stresul – aroma cuişoarelor calmează şi eliberează organismul de tensiune.
Reduc inflamațiile – eugenolul este un ulei volatil cu proprietăţi antiinflamatoare. Ele conţin, de asemenea, flavonoizi precum camferol şi ramnetin, care contribuie şi ei la proprietăţile antiinflamatoare şi antioxidante. Uleiul de cuişoare poate fi folosit în masaj pentru durerile musculare, sau în cataplasme sau băi calde pentru artrită sau reumatism.