Furtunile și canicula dau peste cap mersul trenurilor. Întârzieri anunțate pentru Cluj

Furtunile și canicula dau peste cap mersul trenurilor. Întârzieri anunțate pentru Cluj
| Foto: realitatea.net

CFR Călători a anunțat, în urmă cu scurt timp, că mai multe trenuri înregistrează întârzieri din cauza condițiilor meteo nefavorabile din mai multe județe ale țării.

După ce CFR Călători a anunțat ieri trenurile care vor înregistra întârzieri din cauza temperaturilor extreme de 39 – 42 de grade Celsius, care s-au înregistrat pe raza mai multor județe, precizând că a dispus reducerea vitezei de circulație între 30-50 km/h, în urmă cu scurt timp, operatorul feroviar de stat a transmis că în cursul acestei zile, mai multe trenuri înregistrează întârzieri din cauza furtunilor ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate și la întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică, cu implicații în circulația trenurilor CFR Călători între stațiile Stânceni și Răstolița.

Astfel, au fost afectate mai multe trenuri care au oprire și la Cluj:

  • IR 1942 Mangalia – Satu Mare,
  • IR 1641 București Nord – Satu Mare,
  • IR 407 Budapesta – Brașov,

CFR Călători anunță că a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel pentru a permite tranzitarea zonelor afectate, dupa redeschiderea circulatiei.Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.

CFR Călători precizează și că este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile și călătorii să ajungă la destinație în siguranță.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi le mulţumește pentru înţelegere. 

Informații despre circulația trenurilor se pot obține la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern) și în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Comenteaza