Gata iarna? Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni

Gata iarna? Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni

Meteorologii au emis o prognoză privind evoluția vremii în următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunță temperaturi peste cele obişnuite până spre sfârşitul lunii martie. Iată prognoza pentru intervalul 26 ferbruarie - 25 martie:

Săptămâna 26.02 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar şi deficitar în cele nordice, centrale şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice şi centrale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Banatului.

Săptămâna 11 – 18.03.2024 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 18 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice.

Comenteaza