Ghivece pentru flori: tipuri, utilizări, idei și sfaturi de decor

Ghivece pentru flori: tipuri, utilizări, idei și sfaturi de decor
| Foto: Adobe Stock

Grădina, terasa sau orice alt spațiu exterior în care, de regulă, preferi să te relaxezi merită să fie și deosebit din punct de vedere estetic. Este posibil acest lucru? Cu siguranță. Ghivecele de flori vor juca, în amenajarea unui spațiu exterior un rol mai important decât ai crede. Acestea oferă nu numai funcționalitate, ci și un aspect vizual deosebit, iar din acest articol vei afla mai multe despre semnificația și rolul acestora.

Tipuri de ghivece pentru flori: materiale, dimensiuni, designuri

Varietatea de ghivece pentru flori existentă este surprinzătoare: nu sunt doar modelele clasice, realizate din plastic, cu un design minimalist și în culori clasice precum alb, maro sau gri. Există, de asemenea, modelele realizate din oțel, cu detalii din lemn de diverse nuanțe. Un pat de flori din oțel, de exemplu, este extrem de durabil și rezistent la intemperii, fiind ideal pentru plantele mai mari sau pentru dispunerea mai multor ghivece într-un design modern. 

Totodată, poți opta pentru modelele de ghivece suspendate, pentru cele cu design retro, pentru paturi sau poduri decorative de grădină și chiar și pentru variantele de ghivece inteligente. 

Inovație în grădinărit: ghivece inteligente 

Știai că inclusiv aceste accesorii pentru grădinărit pot fi inteligente, date fiind inovațiile din domeniul tehnologic? Da, există ghivece inteligente, echipate cu LED-uri și sisteme de auto-irigare care nu numai că facilitează îngrijirea plantelor, dar au și un rol însemnat în a adăuga un element decorativ deosebit spațiului amenajat. 

Luminile cu care sunt prevăzute ajută răsadurile să crească mai repede, iar sistemul automat de irigare ajută la alimentarea cu apa necesară. 

Ghivece suspendare și retro: o atmosferă retro în grădina ta

Vrei să adaugi un aer retro spațiului exterior și să faci, în același timp, economii de spațiu? Poți opta pentru modelele suspendate sau pentru suporturile pentru flori cu design retro. Un ghiveci suspendat este perfect mai ales pentru amenajarea teraselor sau balcoanelor, iar suportul pentru flori retro va adăuga grădinii tale un farmec vintage, fiind potrivit pentru plante agățătoare sau pentru flori de sezon. 

Sfaturi și trucuri pentru decorul spațiului exterior

Amenajarea spațiului exterior devine extrem de simplă atunci când ai la dispoziție astfel de accesorii. Tot ceea ce trebuie să faci este să ții cont de dimensiuni și culori, de design și de stilul grădinii. 

Pentru a crea efecte aparte, amplasează ghivecele mari în spate și pe cele mai mici în față, iar pentru a adăuga un element vertical decorului folosește suporturile pentru flori din metal. Pentru a crea un aspect unitar și coerent grădinii, optează pentru un pod decorativ.

Sursa de imagine: Olga Miltsova - stock.adobe.com

Etichete
Comenteaza