Ianuarie se încheie blând, dar vine februarie... Prognoza până la jumătatea lui Făurar

Ianuarie se încheie blând, dar vine februarie... Prognoza până la jumătatea lui Făurar

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Meteorologii estimează că, de la jumătatea lunii ianuarie, temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă a anului, după care, în primele două săptămâni ale lunii februarie, vremea se va răci. Iată prognoza pe săptămâni pentru perioada 15 ianuarie-12 februarie:

Săptămâna 15-22 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil uşor deficitar local.

Săptămâna 22-29 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi uşor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 29 ianuarie - 5 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 5-12 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Comenteaza