Iată ce trebuie să știți despre mochetă, înainte de a investi în ea

Iată ce trebuie să știți despre mochetă, înainte de a investi în ea

La fel ca perechea ta preferată de blugi, decorul intră și iese din modă. Cândva un accesoriu celebru în casele tuturor, covorul de perete la perete sau mocheta menită să acopere o podea în întregime cu una sau câteva bucăți de covor este gata să revină.

Poate că nu vă amintiți zilele sale de glorie, dar nu cu mult timp în urmă, covorul de perete la perete era la modă. Mocheta dispărut în timpul boom-ului dot-com din anii 1990, când elita din casele supradecorate a fost eclipsată social de milionarii dot-com din apartamentele scumpe. Estetica dot-com a fost menținută sobră; fără covoare, fără accesorii, fără perdele, dar centrată pe tehnologie. Această estetică s-a păstrat pe măsură ce au ieșit din apartamente și s-au mutat în penthouse-uri.

Pe măsură ce mulți dintre noi se îndepărtează de aspectul mai suplu, oamenii tânjesc după confort, acum mai mult ca niciodată, având nevoie de spații cu utilizări multiple care arată grozav, fac o declarație și funcționează zi de zi.

Și, aparent, mocheta de la perete la perete nu mai este sarcina descurajantă și complicată care a fost odată. Același motiv care a făcut-o învechită a făcut-o acum accesibilă: tehnologia. Există posibilități nelimitate cu tehnologia de astăzi și o oportunitate reală pentru creativitate, precum și durabilitate cu un design de înaltă calitate al produsului care va rezista testului timpului.

Înainte de a alerga la magazin și de a vă acoperi podeaua cu mochetă de la perete la perete, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare. Iată ce trebuie să știți.

Cât de mult va costa?

Covorul de perete la perete nu doar că a revenit - a reapărut cu toate facilitățile și prețurile pentru a se asigura că este aici pentru a rămâne. Există opțiuni pentru toate gamele de prețuri, în timp ce produsele de lux personalizate de designer pot costa până la de 10 ori mai mult pe metru pătrat.

Pe lângă faptul că este accesibilă la o gamă largă de prețuri, mocheta de perete la perete este, de asemenea, îndrăgită pentru că este un izolator natural. Împiedică aerul cald și rece să se scurgă, absoarbe sunetul și oferă o suprafață sigură și moale în caz de alunecări și căderi - un considerent semnificativ dacă locuiți cu micuți activi sau cu persoane în vârstă vulnerabile.

Ar trebui să o instalați singur?

Dacă nu știți ce faceți, angajarea unui profesionist merită costul suplimentar. Lucrând cu un profesionist înseamnă că mocheta dvs. va fi întinsă corespunzător, se va potrivi bine pe suprafață pentru a evita un aspect dezordonat și se va asigura că nu există margini neacoperite din cauza unor greșeli de măsurare. Instalarea unui covor de la perete la perete va face cu siguranță o declarație, iar instalarea profesională înseamnă protejarea investiției cu o garanție. Așadar, deși s-ar putea să nu economisiți la costuri pe termen scurt, o veți face pe termen lung.

Odată ce ați luat o decizie, nu veți duce lipsă de texturi și stiluri din care să alegeți. Dacă întrebați designeri de interior, mochetele din lână sunt ușor de curățat pe alocuri și rămân frumoase mai mult timp. Atâta timp cât aspirați în mod regulat și vă ocupați rapid de pete, covoarele din lână sunt ușor de întreținut.

Cum să aveți grijă de ea

Indiferent dacă optați pentru lână sau pentru materiale mai des folosite, cum ar fi nailon sau poliester, după ce ați instalat mocheta, totul se rezumă la îngrijire. Veți dori să vă aspirați covorul cel puțin o dată pe săptămână și să solicitați unui profesionist să vină pentru o curățare în profunzime cel puțin o dată pe an. Garanțiile pentru mochetele de la perete la perete variază de la cinci ani până la veșnicie, dar este important să rețineți că durata medie de înlocuire a unui covor este de aproximativ 10 ani.

Pe măsură ce petrecem mai mult timp acasă, ne dorim ca spațiile noastre să se simtă exclusiv ale noastre, de sus până jos și de la perete la perete. După doi ani dificili, oamenii își amintesc că viața poate fi dură, dar casele noastre ar trebui să fie un cocon de confort - iar covoarele de la perete la perete nu ar putea fi mai mult decât de acord.

Comenteaza