Încă o zi cu ploi și frig! Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și Paște

Încă o zi cu ploi și frig! Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și Paște

Meteorologii anunță precipitații sub formă de ploi, dar și ninsori în zona înaltă de munte până vineri dimineață, după care estimează că vremea va intra într-un proces de încălzire

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, ajungând în Transilvania, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un
proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 1 și 7 grade, în medie regională, iar după data de 29 aprilie temperatura aerului va crește ușor și se estimează a se înregistra temperaturi minime în jurul a 9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare până pe 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului de prognoză.

Comenteaza