Încă o zi de cuptor! Clujul, tot sub atenționare de caniculă. La cât ajung temperaturile

Încă o zi de cuptor! Clujul, tot sub atenționare de caniculă. La cât ajung temperaturile

Valul de căldură și disconfort termic deosebit de accentuat persistă în România. Miercuri se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, atenționează meteorologii.

MIercuri, 17 iulie, harta țării (vezi mai jos) este împărțită în două - Cod Portocaliu de caniculă în partea de nord și Cod Roșu în centru și sud.

Astfel, în Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Pe de altă parte, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii ANM spun că minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

CODUL ROȘU de caniculă, PRELUNGIT în aproape toată țara. Se anunță temperaturi de până la 42 de grade la umbră

Comenteaza