Inhalaţiile cu abur te scapă de răceală. Ce plante şi uleiuri să foloseşti

Inhalaţiile cu abur te scapă de răceală. Ce plante şi uleiuri să foloseşti
Se utilizează o infuzie sau un ceai fierbinte din plante, un vas şi un prosop cu care se acoperă capul.

Inhalaţiile sunt recomandate în caz de nas înfundat, durere de gât, de cap, gât uscat, viroze etc. Se fac de obicei seara, înainte de culcare, după ce în prealabil camera a fost aerisită şi încălzită. Se pune apă la foc, iar când începe să clocotească se adaugă plante medicinale uscate.

Cele mai indicate sunt muşeţelul, cimbrul, salvia şi busuiocul. Se acoperă vasul câteva minute, apoi îţi pui pe cap un prosop şi stai 10-15 de minute deasupra vasului care emană aburii vindecători, cu efect emolient, calmant, antiinflamator. Inhalaţii mai poţi face punând în apă până la 10 picături de uleiuri esenţiale de eucalipt, mentă, cimbru, lavandă, cuişoare, care au rol descongestionant, expectorant, antiinfecţios, antiviral.

Un tratament naturist din bătrâni, pe care mulţi l-au uitat în zilele noastre, este cel cu fiertură de varză. Se pune apă la fiert în care se adaugă un sfert de căpăţână de varză. Se lasă pe foc circa 15 minute, apoi se dă de-o parte şi se fac inhalaţii, foarte bune în caz de durere de cap.

După ce ai făcut inhalaţiile, ca să nu respiri direct aerul mai rece din cameră, ar fi bine să stai cu faţa acoperită circa 20 de minute, cu acelaşi prosop pe care l-ai avut pe cap sau să respiri printr-o batistă, până se face reacomodarea căilor respiratorii la temperatura mediului ambient.

 

Comenteaza